Arkivbilde av Frode Berg som sitter fengslet i Moskva anklaget for spionasje. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember.

Debatt

Var NRK påvirket av noe i Frode Berg-saken? Ja, vi var påvirket av presseetikken

- Vi opplever Anki Gerhardsens spekulasjoner som grunnløse, skriver Marius Tetlie.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • MARIUS TETLIE, fagredaktør i NRKs nyhetsdivisjon
 

Kan vi stole på norske medier, spør kommentator Anki Gerhardsen i Aftenposten og antyder at NRK har latt seg påvirke i Frode Berg-saken.

Det er hensynet til presseetikken som har påvirket våre vurderinger.

NRK har drevet en fri og uavhengig journalistikk i arbeidet med å finne ut mest mulig om hva som er bakgrunnen for arrestasjonen og fengslingen av Frode Berg

Vi opplever Gerhardsens spekulasjoner som grunnløse. NRK har jobbet på vanlig måte, og det er gjort ordinære redaksjonelle vurderinger underveis i saken.

Det er ikke uvanlig at journalister får oppsiktsvekkende informasjon i arbeidet med saker. Men Vær Varsom-plakaten stiller en rekke krav til det som skal publiseres. Det å være kritiske til valg av kilder og kontrollere at opplysningene er riktig, er helt fundamentalt i presseetikken.

Det er det dette handler om. 

Dagbladet fikk gjennombrudd i denne saken, og det skyldes godt journalistisk håndverk. Vi skulle gjerne ha vært det mediehuset som ble sitert bredt og satte dagsorden med den siste utviklingen i denne saken.

Powered by Labrador CMS