Redaktør Tarald Aano i Stavanger Aftenblad.
Redaktør Tarald Aano i Stavanger Aftenblad.

Stavanger Aftenblad slutter å legge anmeldelsene bak mur

- Vi mener det er viktig å holde den offentlige samtalen om kulturuttrykk og utgivelser levende, ikke minst med stemmer utenfor Oslo, sier redaktør Tarald Aano.

Publisert

Flere medier har de siste årene redusert sin satsing på anmeldelser. Sist ble det kjent at Dagens Næringsliv ville det samme, men gjorde helomvending i siste liten.

Tarald Aano, redaktør i Stavanger Aftenblad, synes anmeldelsene fortjener en større satsing - og plass. Nå har de tatt en beslutning om gjøre anmeldelsene tilgjengelig for alle.

Avisa er stolte over at de har svært mange anmeldelser, enten det er snakk om litteratur, film/tv og musikk. 

- Vi har registrert at flere medier de siste årene har redusert satsingen på anmelderi. Vårt valg er å beholde nivået og samtidig gjøre det tilgjengelig for alle interesserte. Dette fordi vi mener det er viktig å holde den offentlige samtalen om kulturuttrykk og utgivelser levende, ikke minst med stemmer utenfor Oslo, sier Aano og fortsetter:

Den nye avgjørelsen gjelder ikke for lokale arrangement (teater, revy, konserter, utstillinger).

- I bransjen nå sies det at man legger sitt aller beste stoff bak mur, er det ikke rart å skulle legge dette åpent om dere mener dette er så viktig?

- Jo, det har vært kvaler, men anmeldelser av disse sjangerne utløser ikke så mange salg - det kan hende at det er forfatteren eller skribenten selv som kjøper. Men vi tror det er interesse for dette og vi ønsker å ta vare på anmelderiet, så vi gjør nå et forsøk på det, sier Aano til Medier24.

Powered by Labrador CMS