Dobbelt SKUP-vinner blir ny ansvarlig redaktør i Sykepleien

– At jeg skulle få denne muligheten i en alder av 62 år er ikke gitt, forteller Anne Hafstad.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I september ble det kjent at Barth Tholens slutter som ansvarlig redaktør for fagnettstedet Sykepleien etter 16 år.

Nå er det klart at hans etterfølger blir Anne Hafstad. 62-åringen er en prisvinnende journalist med tung erfaring fra Aftenposten - og vant SKUP-prisen både i 2000 og 2005.

Anne Hafstad blir ny ansvarlig redaktør i Sykepleien.

– Jobben som ansvarlig redaktør i Sykepleien favner praktisk talt alt jeg har drevet med i hele mitt yrkesliv. Helsefag, journalistikk, helsepolitikk og ledelse. Dette føles som å komme hjem. Jeg begynte mitt yrkesliv som sykepleier og nå er ringen sluttet. At jeg skulle få denne muligheten i en alder av 62 år er ikke gitt. All honnør til Sykepleierforbundet for det, sier Hafstad i en melding.

Merittert journalist

Hafstad har som kjent vunnet den prestisjefylte Skup-prisen to ganger, blant annet ved å avdekke feilmedisinering med Dexamin av hyperaktive barn.

For den andre Skup-prisen, Vannverksskandalen på Romerike, fikk Hafstad, sammen med kollegaene Siri Gedde-Dahl og Alf Endre Magnussen, også utmerkelsen tidenes Skup (2010). I 2009 ble Hafstad tildelt Karl Evangs pris for god formidling av helse.

Hafstad har også i to år vært journalist og kommentator i Dagens Medisin. Hun kommer nå fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Bufdir.

– Vi er glade og stolte over å ha sikret oss en av landets fremste medieprofiler til å lede Tidsskriftet Sykepleien, opplyser forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.

Bladet er redaksjonelt uavhengig av forbundet og drives etter Redaktørplakaten, men eies av NSF. Det er forbundsstyret og forbundsleder som i kraft av å være utgiver ansetter ansvarlig redaktør.

– Velger den beste

Sverresdatter Larsen forstår om det kan fange interesse at Sykepleien ansetter en ansvarlig redaktør som er 62 år i en tid hvor andre mediebedrifter tilbyr sluttpakker til alle medarbeidere over 60 år.

– Sykepleien er et merittert og prisvinnende fagtidsskrift som leses av medlemmene våre, men også av en stor leserkrets utenfor NSF. Det er en redaksjon som har utmerket seg med høy faglig kvalitet på sin journalistikk og vunnet mange priser i fagpressen. Den har også vært langt framme når det gjelder det digitale skiftet som mediebransjen har opplevd. Da sier det seg selv at vi velger den beste når vi nå skal videre etter at Barth Tholens har valgt å gå av. For oss er det ingen problemer at Anne Hafstad er 62 år, vi er trygge på at hun vil videreutvikle Sykepleien sammen med en motivert stab, opplyser Larsen videre.

Powered by Labrador CMS