Anne Lindmo, programleder i NRK
Anne Lindmo, programleder i NRK

Svarer på Lindmo-kritikk

– Er ikke kvinners suksess interessant nok for Lindmo?, spurte Elisabeth Garden Danielsen etter et intervju med Kristin Harila.  – Naturlig å bringe historien litt videre, svarer NRK. 

Publisert Sist oppdatert

I et leserinnlegg i Medier24, kritiserer Elisabeth Garden Danielsen en Lindmo-episode.

«Er ikke kvinners suksess interessant nok for Lindmo?», spør hun, og henviser til episoden der fjellklatrer Kristin Harila var gjest. Harilas kjæreste Jens Kvernmo og forfatter og klatrer Jo Nesbø var også gjester i programmet.

Hun mener blant annet at Harila ikke får nok spørsmål om de 14 fjelltoppene hun har besteget på rekordtid.  

– Kvinnelig innflytelse?

Garden Danielsen skriver:

«Lindmo er langt mer interessert i hvordan Harila har hatt en kvinnelig innflytelse på eventyrmannen, Jens Kvernmo, og hans hjem. 

De snakker mer om turer på Ikea enn hvor mye som krever for å bestige de 14 høyeste fjelltoppene i rekordfart. 

Hvorfor skulle til og med Lindmo ta inn ei dame hvor hun ikke bare kan stå i seg selv, men MÅ være i relasjon til en mann?»

Nå svarer NRK-redaksjonen på kritikken. 

I en e-post til Medier24 skriver prosjektleder Camilla Øyen Langfeldt at Harilas ekspedisjon har «vært dekket og feiret i mange runder i NRK.» og nevner blant annet intervju i Dagsrevyen, samt i andre riksdekkende medier.

– For oss var det naturlig å bringe historien litt videre: vi ville både feire bragden og få frem fortellingen om Jens og Kristin og kjærligheten. Når to folkekjære helter er blitt kjærester, er det en historie som passer perfekt i fredagskvelden, skriver hun.

Derfor var Jo Nesbø med

Hun forklarer at de utvidet samtalen med Jo Nesbø, og at han har satt personlig rekord i sportsklatring.

– Og fikk til en fin og underholdende ordveksling om måloppnåelse, frykt og mestringsglede.

Hun skriver at Harila får like mange spørsmål som Kvernmo i løpet av intervjuet, og at de viste bilder fra en dokumentar som nå lages om henne.

– Vi setter alltid stor pris på at publikum følger programmet vårt med oppmerksomhet og er engasjert i måten vi forteller historier. 

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Øyen Langfeldt er redaksjonssjef. Det riktige er at hun er prosjektleder. Dette ble rettet torsdag 28. september, klokken 12:17.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS