Rosenborg-spillerne Christian Gytkjær og Jørgen Skjelvik jubler for seier i en kvalifiseringskamp til mesterligaen sommeren 2016.
Rosenborg-spillerne Christian Gytkjær og Jørgen Skjelvik jubler for seier i en kvalifiseringskamp til mesterligaen sommeren 2016.

Historisk fotballsamarbeid: MTG og TV 2 skal dele på Champions League-rettighetene de neste fire åra

- Enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten, sier TV 2-sjef Olav Sandnes. MTG skal fortsatt sende alt, mens en del kamper vil sendes fra begge TV-husene.

Publisert

Mesterligaen i fotball blir fortsatt å se på Viasat-kanalene i Norge etter at MTG har forlenget rettighetene for de fire årene fra 2018 til og med 2021. 

Dette meldte først Kampanje tirsdag morgen. 

Det var kanskje ikke uventet da nyheten kom tirsdag morgen, men mer oppsiktsvekkende var runde 2 av nyheten: 

At TV 2 har inngått et «historisk samarbeid» om å sende noen av kampene. 

Det bekrefter en stolt toppsjef Olav Sandnes i en melding tirsdag morgen: 

TV 2-sjef Olav T.
TV 2-sjef Olav T.

- Vi er enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo.

- Også finalen vil vises på TV 2. Vi ser frem til dette samarbeid med MTG-konsernet, sier TV 2-sjef Sandnes. 

Det er første gang TV 2 og MTG inngår en slik avtale.

Avtalen innebærer at TV 2 og MTG sammen har rettigheter for Champions League i det norske markedet.

Kampene blir å se på TV 2 allerede høsten 2018, til og med våren 2021.

 

25 år med mesterliga på TV3-kanalene

Morten Aass, toppsjef for MTG Norge.
Morten Aass, toppsjef for MTG Norge.

MTG driver blant annet TV3, Viasat 4 og Viasats betalings-TV-kanaler. Avtalen gjelder i Norge, Sverige og Danmark, og rettighetene inkluderer fri-TV og betal-TV i tillegg til mobile enheter og internett.

I Norge har MTG rettigheter til å sende hele 138 kamper over 17 uker. 

108 av disse er eksklusive, og de 30 øvrige er altså sublisensiert til TV 2. MTG understreker at alle kampene vil være tilgjengelig på deres flater - det vil si at noen kamper hver runde blir sendt flere steder. 

- Vi er glade for å ha sikret oss verdens beste fotballturnering for en ny rettighetsperiode. UEFA Champions League vil fra 2018 ble enda mer omfattende enn tidligere, med atskillig flere sendetidspunkter.  

- Selv om vi har sublisensiert deler av kampene til TV2, vil seerne fremdeles se alle UEFA Champions League-kamper på våre flater og det er vi selvfølgelig strålende fornøyde med, sier MTGs sportssjef Anne Tufte. 

MTG har hatt rettighetene siden Champions League-turneringen siden den startet for 25 år siden, og finalen er hvert år blant de mest sette sportsbegivenhetene i verden.

Nå altså sammen med TV 2.

Powered by Labrador CMS