Anne Weider Aasen blir sjef for TV 2s nye politiske avdeling

Anne Weider Aasen blir sjef for TV 2s nye politiske avdeling

– Jeg brenner for politikk og samfunnsspørsmål, og gleder meg til å få nyheter fra dette feltet ut på alle TV 2s plattformer.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I august ble det kjent at TV 2 spisser satsingen på politikk ved å opprette en ny avdeling med flere nye ansatte.

Nå er det klart at den nyopprettede politiske avdelingen får navnet «samfunnsavdelingen» og vil være i gang fra midten av oktober. I alt vil det være 11 personer som jobber der, opplyser TV 2.

Og det er Anne Weider Aasen som skal lede det hele.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede en av landets mest spennende avdelinger. Jeg ser fram til å samarbeide med svært erfarne journalister med solid fagkunnskap innen både politikk og økonomi, sier hun.

Anne Weider Aasen har jobbet i TV 2 siden 1997, blant annet som politisk reporter, i forskjellige prosjekt- og lederjobber, blant annet med flere valg, i de siste årene som reportasjesjef i TV 2 Nyhetene. Hun er også nestleder i Pressens faglige utvalg.

– Jeg brenner for politikk og samfunnsspørsmål, og gleder meg til å få nyheter fra dette feltet ut på alle TV 2s plattformer. Jeg ønsker å være med på å ta samfunnsoppdraget vårt inn i en ny digital medievirkelighet, og nå ut til flere, sier Weider Aasen.

Den nye politiske avdelingen skal sørge for at TV 2 er best på løpende nyhetsdekning innen den politiske journalistikken, opplyser nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

– Vi skal fortelle sterke historier, jobbe frem blanke nyheter, og løfte den undersøkende journalistikken. Vi skal være oppdatert på prosess og hva som foregår i maktens korridorer, men det viktigste for TV 2 er at våre lesere og seere opplever at vi lager journalistikk som er relevant for folks hverdag, sier hun og fortsetter:

– Det finnes ingen andre jeg heller ønsket meg enn Anne Weider Aasen, og jeg er fryktelig fornøyd med at hun takket ja til jobben. Anne har en fjellstø kompetanse innen politikk og samfunn. Hun er i særklasse engasjert og opptatt av presseetikk, og er dyktig både digitalt og med TV. I tillegg er hun en knakende bra dame med ambisjoner på TV 2s vegne, et fint menneske og har god humor. Dette gleder jeg meg til, fortsetter nyhetsredaktøren. 

Powered by Labrador CMS