FBI har kommet seg inn i Farooks låste iPhone - og trekker saken mot Apple

Skal ha funnet en bakdør til låste telefoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Washington (NTB-Reuters): USAs justisdepartement sier de har kommet inn på telefonen til terrormistenkte Syed Farook og derfor vil trekke saken mot Apple.

Departementet vil be retten annullere kjennelsen som pålegger Apple å hjelpe det føderale politiet FBI med å lage en bakvei forbi sikkerhetsinnstillingene på telefonen til mannen som sammen med sin kone skjøt og drepte 14 personer på en julefest i San Bernardino i desember.

Apple ønsket mandag ikke å kommentere saken. Selskapet har kjempet imot rettsordren og sier den ville innebære å lage en bakdør som i praksis ville gi myndighetene til gang til innholdet på til millioner av iPhone-telefoner.

FBI skal ha fått tips om hvordan de kunne omgå sikkerhetsinnstillingene på Farooks telefon. Normalt ville innholdet på telefonen bli slettet etter et visst antall forsøk på å knekke passordet.

Forrige uke dukket det opp opplysninger om at Apple kan kreve innsyn i metoden som nå er brukt for å hacke telefonen, noe som vil gi selskapet kunnskap nok til å endre programvaren og hindre at metoden blir brukt i fremtiden.

Massedrapet i California var inspirert av ekstremistgruppen IS, og FBI har vært interessert i å hacke seg inn på mannens telefon for å sjekke den for informasjon.

Farook og hans kone, som også deltok i angrepet, ble drept i en skuddveksling med politiet senere samme dag.

Powered by Labrador CMS