Camilla Ryste og Jonas Gahr Støre før NRKs partilederdebatt i Bergen høsten 2017.

Nok en spinndoktor slutter i Ap: Camilla Ryste går fra Jonas Gahr Støre til NAF

Dermed mister Arbeiderpartiet nok en viktig brikke rundt toppledelsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Camilla Ryste slutter som kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiet, opplyser hun selv på Facebook torsdag. 

Hun har jobbet fire år for partiet, og kom da fra jobb ved Statsministerens kontor. Ryste har tidligere jobbet i både Aftenposten og VG. 

De siste årene har Ryste vært blant partileder Jonas Gahr Støres nærmeste medarbeidere, som kommunikasjonssjef og spinndoktor. 

Men nå bytter hun altså ut Norges nest største parti med jobben som kommunikasjonssjef i NAF. 

Ryste følger dermed en rekke andre sentrale medarbeidere som har sluttet det siste halve året. Blant dem sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen, som valgte å tre til side tidligere i vinter etter konfliktene innad i partiet.

I fjor høst sluttet rådgiverne Harald Jacobsen og Maria Schumacher Walberg med umiddelbar virkning, da Trond Giske overfok for Marianne Marthinsen som finanspolitisk talsperson. Senere forlot også Jonas Bals posten som en av Gahr Støres nærmere rådgivere. 

På Facebook uttaler Ryste om jobbskiftet: 

Etter fire år «på vakt» for Arbeiderpartiet gleder jeg meg til å begynne som kommunikasjonssjef i NAF til høsten. Hvordan vi reiser og hva slags biler vi bruker kommer til å forandre seg masse i årene fremover. Å jobbe tett på dette skiftet og for trygge, effektive og rimelige hverdagsreiser på vegne av en halv million nordmenn blir gøy! 

Disse fire årene har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme årene i mitt yrkesliv. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode - og de litt mer slitsomme - samtalene med dyktige journalister over hele Norge.

Stor takk til Jonas! En god og trygg partileder og sjef, som viser vei og tar ansvar - både når det er lett og når det er vanskelig. Takk for tillit, samarbeid og vennskap! 
Powered by Labrador CMS