FABRIKKERT? Det er beskyldningen mot «notatet» som Nettavisen omtalte torsdag (innfelt). På bildet - nyhetsredaktør Erik Stephansen og sjefredaktør Gunnar Stavrum.

- Dette er fabrikkert, sier Ap om Nettavisens Giske-notat. «Forfalsket og sminket versjon», ifølge en av varslerne

- Det føles vondt å lese en versjon som bagatelliserer det som har skjedd, uttaler en av kvinnene til VG.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Her er Giske-varslene, skrev Nettavisen torsdag kveld, med det som da ble omtalt som et «internt notat» og «partidokument».

Saken - som i all hovedsak framstår som gjengivelse fra dette notatet, uten videre journalistisk arbeid, skapte sterke reaksjoner torsdag kveld.

Overfor VG torsdag kveld kommenterer partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet notatet slik:

- Dokumentet er fabrikkert, sier hun. Og bekrefter at partiet «ikke kjenner til dette notatet».

Andre beskriver det som «falsum» og «sykt drøyt». En av kvinnene som har varslet, reagerer på fremstillingen:

– Dette er ikke i nærheten av hva jeg har varslet om. Det føles vondt å lese en forfalsket og sminket versjon av det jeg i fortrolighet har varslet til Arbeiderpartiet, en versjon som bagatelliserer det som har skjedd, sier varsleren til VG.

Ifølge VGs kilder kommer nettopp Trond Giske vesentlig bedre ut i Nettavisens omtale, enn i de faktiske varslene som ligger på partiledelsens bord.

 

Nettavisen avviser påstandene

Overfor VG og Nettavisen selv avviser sistnevntes nyhetsredaktør Erik Stephansen at notatet er fabrikkert, men sier at man nå omtaler det som et «internt notat» og ikke «partidokument». Stephansen omtaler det som et «sammendrag» av varslene, og uttaler til VG:

- Det er ingen detaljer som gir et verre bilde som er utelatt. Notatet gir et riktig bilde, men vi vet at det er enkelte detaljer som er utelatt.

Til Nettavisen torsdag kveld uttaler Stephansen - som selv har byline på den opprinnelige saken:

- Hva som er forskjellen på et «partidokument» og «internt dokument» er kanskje vanskelig å si for utenforstående, men uansett er det intet grunnlag for å si at det er «fabrikkert». Det er et ekte notat utformet av ekte Arbeiderparti-folk, sier Erik Stephansen.

 

Powered by Labrador CMS