Trine Skei Grande og Trond Giske. Arkivfoto

- Jeg vet at hvis Giske vil noe, så får han det til, sier medieminister Trine Skei Grande. I dag møter hun Aps nye mediepolitiske talsmann

- Mediepolitikken er for viktig til at det skal bli en politisk slagmark, mener kulturminister Trine Skei Grande til Medier24. I dag inviterer hun til et bredt forlik.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) møter onsdag ettermiddag de parlamentariske lederne og kulturpolitikerne på Stortinget for å diskutere mulighetene for et stort mediepolitisk forlik.

Bakteppet er Mediemangfoldutvalgets rapport og aktuelle saker er finansieringen av NRK, finansieringen av en kommersiell kringkaster, produksjonstilskudd til avisene og innovasjonsstøtte til digitale medier og journalistikk.

- Jeg er veldig spent på om de andre politiske partiene synes det er en god ide å finne en bredere enighet, for det er noe dette feltet står og faller på; om man er villig til å sette seg ned sammen. Mediepolitikken er for viktig til at det skal bli en politisk slagmark, sier Skei Grande til Medier24.

I dag kunne Kampanje melde at Arbeiderpartiets Trond Giske har fått vervet som mediepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

Den avgåtte Ap-nestlederen fikk plass i familie- og kulturkomiteen da han vendte tilbake til Stortinget etter sykmeldingen som ble utløst av metoo-anklagene mot ham før jul i fjor.

- Hvordan blir det å møte Trond Giske på mediefeltet, Skei Grande?

- Jeg vet at hvis Trond Giske vil noe, så får han det til. Jeg er mer opptatt av at han skal ville det, enn at det er han, ler hun.

Giske sier til Kampanje at de store endringene som skjer med mediene - både i bruk og teknologi - gjør at det er nødvendig å se på mediepolitikken med nye øyne.

Giske, som selv var kulturminister fra 2001 til 2005, sier til Kampanje at Ap kommer til å lytte til hva kulturministeren har å si.

– Deretter skal vi forme vår politikk på bakgrunn av det regjeringen har å legge fram, sier han.

På sin Facebook-side rettet Giske kritikk mot mediene for bruken av anonyme kilder og for stort press da det stormet med metoo-anklager i vinter, men han avviser nå å svare på spørsmål om hans eget forhold til pressen.

Powered by Labrador CMS