Rigmor Aasrud reagerer på antallet midlertidige stillinger i NRK.

Arbeiderpartiet tar NRKs vekst i midlertidige ansettelser til Stortinget: Rigmor Aasrud krever svar fra kulturministeren

Stortingspolitikeren reagerer sterkt på Medier24s sak om at antall midlertidige ansatte i NRK er doblet på tre år.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag kunne Medier24 melde at antall midlertidige ansatte i NRK er doblet siden 2014.

Det fikk NRKs egen fagforening til å reagere kraftig.

Nå har Arbeiderpartiet tatt saken ett steg videre.

Stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (56) reagerte såpass på saken at hun sendte en skriftlig spørsmål til kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), som hun nå må svare på.

I brevet skriver Aasrud:

Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til kulturministeren: Er økningen i midlertidige stillinger etter Kulturministerens syn en villet utvikling eller mener Kulturministeren dette har sammenheng med de inntekter NRK har fått under dagens regjering?

Begrunnelse: Medier24 viser i dag til at antallet midlertidige stillinger i NRK har økt kraftig under dagens regjering. De tre siste årene er antall midlertidige redaksjonelle ansatte doblet og det er 70 prosent økning i antall midlertidige ansatte i NRK totalt på tre år.

I samme periode har regjeringen svekket arbeidsmiljøloven og åpnet for generell adgang til midlertidige stillinger. NRKs økonomi har under dagens regjering utviklet seg negativt holdt opp mot det økende antall oppgaver NRK forventes å løse.

Rigmor Aasrud

Powered by Labrador CMS