John Arne Moen går av som sjefredaktør i Trønder-Avisa - blir konsernsjef

Trønder-Avisa gjør endringer i lederkabalen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

John Arne Moen ble i styremøte i Trønder-Avisa onsdag formiddag ansatt som konsernsjef i TA Media AS, som fra nyttår blir holdingsselskap i medieselskapet. Han går samtidig av som sjefredaktør i Trønder-Avisa når ny redaktør er ansatt. 

Det ble kjent på et allmøte i avisa onsdag, hvor også styreleder Kolbjørn Almlid og nestleder Are Stokstad deltok.

På styremøte i Trønder-Avisa AS mandag 12. ble det vedtatt å endre strukturen i konsernet. Fra 1. januar etableres TA Media AS som nytt holdingsselskap. 

Moen har jobbet i Trønder-Avisa siden 2003, først som politisk journalist og deretter som politisk redaktør gjennom mange år, før han i 2015 ble ansatt som sjefredaktør.

 

– Det var brutalt

De siste årene har vært krevende for Trønder-Avisa, noe Moen ikke legger skjul på. I en pressemelding sier han:

– Det var brutalt å gå fra en situasjon med vekst i annonseinntektene i første halvår 2015, til kraftig fall året etter. Vi måtte redusere antall ansatte med en tredjedel på få måneder. Heldigvis klarte vi å finne frivillige løsninger for de fleste, men vi kom dessverre heller ikke forbi oppsigelser

Moen sier at avisen har vært gjennom en enorm snuoperasjon, som har tvunget frem det han kaller en ekstrem effektivisering av driften..

Han roser samtidig avisens ansatte for jobben de gjør.

 – Trønder-Avisa er det ledende mediehuset i gamle Nord-Trøndelag og vi har svært dedikerte ansatte som hver dag jobber intenst for at leserne skal få alt de trenger av nyheter, samfunnsdebatt og leseopplevelser for å følge med i samfunnet rundt seg, sier Moen.

Og legger til:

– Tilbakemeldingene fra leserne viser at Trønder-Avisa står uhyre sterkt, og det har vært en sann glede å være arbeidsleder for ansatte som har tatt utfordringer og endringer på strak arm. Min etterfølger har mye å glede seg til.

Hylles av kollegene

Styreleder Kolbjørn Almlid er svært glad for at Moen har sagt seg villig til å fortsette i TA Media som konsernsjef.

– Moen har gjort en formidabel innsats som sjefredaktør og direktør, og når han fortsetter som øverste leder for medieselskapet er vi sikret kontinuitet og ro rundt de overordnede, strategiske valgene. Løsningen vi har kommet fram til sikrer også en ryddig og god overgang når det gjelder ledelsen av Trønder-Avisa, sier han.

Monica Irén Solberg Susegg er klubbleder i Trønder-Avisa. Også hun skryter stort av den avtroppende sjefredaktøren.

– John Arne har vært en god sjefredaktør og administrerende direktør i Trønder-Avisa fra dag én - også i tidene som har vært krevende. Han har ledet oss gjennom flere utfordringer, men sørget for både å ta vare på de ansatte og avisa hele veien, sier Susegg.

Til slutt legger hun til:

– Vi tror han vil fortsette å røkte på konsernet på samme gode måte, og er glade for at han ikke forlater oss helt.

Powered by Labrador CMS