Esben Holm Eskelund er initativtaker og avisgrunder for Geita.no.

For 25 år siden ble Tromøy kommune slått sammen med Arendal. Nå får de 6000 innbyggerne på øya sin egen lokalavis

Esben Holm Eskelund tar fart, og lanserer superlokal nettavis med abonnementsløsning.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– En egen avis for Tromøy er en idé jeg har gått med lenge. Da jeg på ny ble overflødig i en redaksjon i august i år bestemte jeg meg for alvor om å sette i gang. 

Det forteller initiativtaker Esben Holm Eskelund (41) i en melding om prosjektet som for alvor startes opp fra nyttår. Men nettsiden Geita.no er allerede oppe og går, med et godt utvalg småstoff på plass.

Eskelund beskriver seg som ektefødt «tromøygeit», et lokalt uttrykk som nå også danner bakgrunn for avisnavnet. Avisgründeren har snart 17 års fartstid som journalist i både lokale og nasjonale medier - som SOL, NRK, Klikk.no, Agderposten, Åmliavisa, Tvedestrandsposten og Arendals Tidende. 

 

Tidligere egen kommune

Og nå starter han altså Geita, som skal bli en «superlokal digitalavis» for det geografiske området Tromøy i Arendal.

Tromøy kommune var fra 1878 til 1992 en egen kommune, men da ble kommunen og flere andre i området spist opp av Arendal. For 25 år siden var innbyggertallet 4711, i dag bor det rundt 6000 personer på øya. Tromøy har dessuten mange fritidsboliger, hytter, skjærgård og ikke minst Hove, kjent fra Hovefestivalen. 

– Lokalavisen Geita tar sikte på å være limet som passer på at innbyggerne på denne initiativrike øya vil kjenne hverandre også i fremtiden, sier Eskelund.

Han understreker at dette skal være en avis som følger presseetikken, Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. 

 

Satser på abonnement

Og ambisjonen er å lykkes gjennom journalistikken, forteller gründeren.

Målet er å lage et produkt som både lokale innbyggere og utflyttede «tromøygeiter» vil betale for, og kanskje så mange at det blir pressestøtte fra 2019 - det vil si et opplag på over 1000 neste år. 

Digitalavisen vil i første omgang oppdateres ukentlig.

- Mindre hendelsesnyheter vil imidlertid dekkes løpende. Målet til Lokalavisen Geita er ikke å være først, men best på det som dekkes og skrives om, forteller Esben Holm Eskelund. 

 

 

Powered by Labrador CMS