Arilas Berg Ould-Saada blir VGs nye Machester United-reporter.
Arilas Berg Ould-Saada blir VGs nye Machester United-reporter.

Arilas Berg Ould-Saada (23) blir VGs faste Solskjær-stringer

– Jeg ser fram til å jobbe med det som flest bryr seg om akkurat nå, hvert fall i sportens verden, sier Ould-Saada, som nå flytter til Manchester for å dekke engelsk fotball.

Publisert

Arilas Berg Ould-Saada blir VGs stringer i Manchester. Han skal dekke engelsk fotball, og spesielt Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, for mediehuset.

Ould-Saada forteller til Medier24 at han ser spesielt fram til å være tett på det han kaller et historisk fotballeventyr – med norsk manager i Manchester United.

– Jeg ser ekstremt fram til å jobbe med det som flest bryr seg om akkurat nå, hvert fall i sportens verden, sier Ould-Saada til Medier24.

Han begynner i stillingen i august og flytter i første omgang til Manchester for ett år.

– Det blir gøy

Sportsjournalisten begynte i VG som tilkallingsvikar da han var 19 år – tilbake i 2015. I september 2018 fikk han fast jobb i mediehuset. 

– Hittil har jeg dekket fotballandslaget mye og Eliteserien. Også har jeg stort sett vært i England siden Solskjær fikk jobb som manager i United, sier han til Medier24. 

Ould-Saada forteller at det har vært veldig gøy og litt sprøtt og oppleve hvor enorm interessen rundt Solskjær har vært. 

I tillegg til å dekke Ole Gunnar Solskjær og Manchester United så tett som mulig, blir det en del av jobben hans å komme seg på innsiden av klubben. 

– Det er en krevende klubb å jobbe rundt, men det blir å prøve å gi nordmenn nytt om Solskjær først, og kanskje jobbe med noen lengre prosjekter som kan gi folk en dypere innsikt i hva som foregår der borte, sier han og fortsetter: 

– I tillegg så blir det jobbing med Liverpool som er veldig store i Norge, og som gjør det veldig bra for tiden. Og å følge de norske spillerne som er i England.

Ould-Saada har tidligere jobbet for fotballmagasinet Josimar og blogget for Nettavisen. 

Kunne ikke fått en bedre person

Avdelingsleder for sporten i VG, Øyvind Brenne, forteller at Ould-Saada har gjort en svært god jobb de gangene han har vært på jobb i England tidligere. 

– Han klarer alt det en moderne journalist skal kunne gjøre, så det har jeg veldig troen på, sier Brenne. 

Han trekker også fram Ould-Saadas brede kompetanse på feltet. 

– I tillegg har han veldig god fotballkompetanse. Vi kunne ikke fått en bedre person til å ha denne jobben enn Arilas, sier han.

Medier24 skrev først at Ould-Saada blir Solskjær-korrespondent. Det riktige er at han blir stringer. Medier24 retter og beklager. 

Powered by Labrador CMS