Arilas Berg Ould-Saada i TV 2 boikottes av Klanen

Klanen boikotter TV 2-journalist: – Skapes en utrygg og ubehagelig situasjon

Vålerengas supporterklubb varsler at de ikke lenger vil uttale seg til TV 2-reporter Arilas Berg Ould-Saada.

Publisert Sist oppdatert

I april ble det bråk da TV 2-reporter Arilas Berg Ould-Sadaa hevdet seg boikottet av tidligere Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Nå varsler supporterklubben Klanen at styret har vedtatt boikott av journalisten.

«Klanen gjør som Fagermo og tar avstand fra Arilas Berg Ould-Sadaas uttalelser og forsøk på å skape konflikt mellom Vålerengasupportere. Bakgrunnen for dette er at Arilas konsekvent ikke benytter riktige instanser for uttalelser og virker mer opptatt av klikk og skandaler enn nyheter», skriver Klanstyret på Klanens Facebook-side.

De mener TV 2-journalisten bruker kilder som ikke er hentet via Klanens talspersoner, og at han ikke sjekker informasjonen kildene kommer med.

«Fremover vil ikke Klanen uttale seg til Arilas, og erfaringer og uttalelser Arilas henviser til er ikke fra Klanens talspersoner. Ikke stol på Arilas!»

– Vi har fattet et kanskje kontroversielt vedtak og gjør dette etter en turbulent uke rundt Vålerenga, skriver talsperson i Klanen, Sebastian Hytten, i en sms til Medier24.

Han hevder at ingen av de tre talspersonenen har blitt oppringt av TV 2-journalisten i løpet av uken - og at det likevel er blitt referert til at Ould-Sadaa har snakket med sentrale personer i klanen. Hytten hevder det i tillegg er snakk om feilinformasjon som er blitt formidlet.

– Vi oppfatter dette som at Arilas er mest opptatt av å skape splittelser mellom supportere og generere klikk, skriver Hytten.

– Ugreit angrep

Medier24 har vært i kontakt med Ould-Sadaa, som kjenner til vår omtale av saken. Han ønsker ikke kommentere og henviser til sin leder.

– Jeg og TV 2 synes det er ubehagelig den stemningen og inntrykket som nå skapes rundt en enkeltperson nå. Det synes jeg er en ugrei håndtering fra Klanen. Det skapes en utrygg og ubehagelig situasjon for Arilas, sier redaksjonssjef Elin Borud i TV 2 Sporten.

– Det blir sådd tvil om hans integritet, men de oppfordrer flere til å ikke snakke med han, ikke stole på han. Det er et ugreit angrep mot en enkelt person, som også er et menneske opp i det hele.

Hun sier de nå vil gå i dialog med supportergruppen.

– Vi støtter ikke opp under boikott som et tiltak mot en journalist. Vi har mer tro på at vi kan løse dette gjennom konstruktiv dialog med Klanen.

– Journalister lever av troverdighet. De avslutter brevet med «Ikke stol på Arilas». Hva tenker du om et slikt angrep?

– Jeg synes ikke den setningen hører hjemme noe sted. Vi har full tiltro til Arilas og den jobben han gjør, svarer Borud.

Hun mener en slik formulering er tatt ut av kontekst og blåst ut av proporsjoner. Borud påpeker at det er TV 2s jobb å bedrive kritisk journalistikk rundt klubben, ved å ta i bruk vanlige journalistiske metoder.

Hun mener vedtaket fra Klanen kom brått på TV 2.

– Vi har hatt dialog med Vålerenga. Det er ikke noe som skulle tilsi at det er et dårlig forhold mellom TV 2 og Vålerenga.

Nå håper Borud på dialog med supporterklubben og en minnelig løsning. 

Tidligere bannlysingsbråk

– Jeg er rett og slett blitt bannlyst av Fagermo, uttalte TV 2-reporteren i podkasten «Spiss Vinkel» en uke før premieren på eliteserien.

Den tidligere VIF-treneren avfeide påstanden overfor VG.

– Jeg boikotter ingen. Jeg svarer til de jeg skal svare, men jeg stiller ikke opp på ekstra intervjuer med folk du ikke kan stole på. Det er sånn jeg har vært veldig lenge i bransjen, sa Fagermo til VG.

Fagermo antydet at Ould-Saada var mer opptatt av klikk enn å skrive saken som den er.

– Det får stå for hans regning. Jeg står inne for journalistikken jeg har laget, både om Dag-Eilev Fagermo og veldig mange andre aktører i og rundt norsk fotball, svarte TV 2-reporteren til VG.

For ordens skyld: Medier24s sjefredaktør Cornelia Kristiansen er medlem i Klanen, men deltok ikke på det omtalte styremøtet.

Powered by Labrador CMS