Slik ser oppslaget i Finnmark Dagblad ut - både i 2017 (eller var det 2016?) og i 2018.

- Jeg er ganske sikker på at vi ikke har glemt en fødsel, ler småbarnsfaren om Finnmark Dagblads nyttårstabbe

Zbigniew Wantuch og familien preger forsiden på Finnmark Dagblad i dag med fødselsbilde og smil. Problemet er bare at nyttårsbarnet er nå ett år. - Vi har tabbet oss ut, svarer nyhetsredaktøren.

Publisert

I dag kunne Finnmark Dagblad presentere nyttårsbarnet Hugo over førstesiden med tittelen «Hugo først ut i 2018».

Men det var jo feil, for Hugo Wantuch var nyttårsbarn i fjor. Også da gjorde avisen en tabbe, ved å glemme å oppdatere årstallet, så for ettertiden ser det ut som at Hugo er født flere ganger.

- En kamerat fortalte meg at vi er på forsiden av avisa og jeg lurte på om jeg hadde gjort noe galt, for det var jo nyttårsaften og mye rart kan da skje, ler småbarnspappa Zbigniew Wantuch og fortsetter:

Zbigniew Wantuch og sønnen Hugo (1).

- Men jeg er ganske sikker på at jeg ikke har glemt en fødsel! Og familien min har i alle fall ikke glemt et helt svangerskap, sier han.

Fikk flere gratulasjoner

Wantuch-familien har fått flere gratulasjoner i dag fra velmenende bekjente og naboer. Men:

- Det skal ha vært en ganske heftig nyttårsfering hvis vi ikke husker å ha fått en baby, ler småbarnsfaren.

- Hva tenker du om det som har skjedd?

- Skulle man tro på avisen, er det slik at jeg har flere barn og mange heter Hugo, men jeg har bare kontakt med én av dem. Hvis man graver fram avisene om mange år, så vil man finne 3. januar 2016 utgitt på datoen 3. januar 2017 - og igjen nå i 2018. Vi venter i spenning på 2019, for å si det sånn, sier han.

- Du tar det med et smil?

- På den ene siden er det ganske morsomt, men på den andre siden er det skummelt at det er så enkelt for en avis å trykke feil nyheter. De trykkes jo i flere tusen eksemplarer. 

- Har du mistet tilliten til avisen etter disse tabbene?

- Det er jo både en morsom og litt alvorlig sak, for man trenger ikke sjekke alt for mye fakta på et nyttårsbarn. Det holder med navn og år og de har bommet på begge.  Jeg har ikke hatt stor tillit til dem i utgangspunktet, men jeg håper de skjerper seg, sier Wantuch.

- Vi har tabbet oss ut

Nyhetsredaktør Tor Kjetil Kristoffersen i Finnmark Dagbladet tar på seg skylden for det som skjedde.

- Det var jeg som gjorde det. Når vi lager papiravisen, så eksporterer vi fra Escenic (publiseringssystemet) og jeg har hatt litt fingertrøbbel og eksporterte heller en arkivsak. Det er kjedelig, for vi prøver jo å være en seriøs avis, sier han og fortsetter:

- Her er det nyhetsredaktøren som har blundret og det er bare å stå for den tabben, sier han til Medier24.

- Men hvordan kunne det skje?

- Jeg skulle produsere avisa etter å ha vært på ferie og jeg fikk for meg at det var kommet inn to nyttårsbarn. I avisa trykker vi begge historiene, men det ene var altså en arkivsak - den samme storyen som ble oppslaget.

- Hva gjør dere for bøte på tabben?

- Vi trykker en rettelse i morgendagens avis, også har jeg vært på en lekebutikk og kjøpt duplo til Hugo på ett år. Han fortjener det i dag, avslutter Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS