Bilde av Arne Strand
Arne Strand

Dagsavisen oppretter pris for å hedre Arne Strand

Arne Strands journalistpris vil deles ut årlig.

Publisert Sist oppdatert

Stiftelsen Dagsavisen har opprettet Arne Strands journalistpris, for å hedre minnet til den tidligere sjefredaktøren, politiske redaktøren og kommentatoren, skriver de i egen avis.

Strand var tilknyttet Dagsavisen og Arbeiderbladet i over 40 år, før han gikk bort 10. mai 2023.

– I mine øyne er Arne Strand den medarbeideren som har påvirket Dagsavisen mest med sin penn og sitt virke helt tilbake til starten for snart 140 år siden. Arnes livsverk var Dagsavisen, og for å hedre dette livsverket fikk jeg en idé om å opprette en journalistpris i hans navn, uttaler Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, til egen avis.

Stiftelsen Dagsavisens stipendordning skal årlig sette av penger til journalistprisen innenfor sine rammer - i år vil førsteprisen være 20.000 kroner og andreprisen 10.000 kroner.

Minst en av sakene skal være innenfor formålsparagrafen, altså en reportasje om Forskjells-Norge, menneskets møte med systemet, en politisk avsløring eller en kommentar.

Prisen skal gå til journalistiske prosjekter som har vært publisert på dagsavisen.no med en av Dagsavisens publikasjoner som den primære publiseringskanal, men er ikke forbeholdt bare avisens egne fast ansatte. Prisen kan også dersom visse kriterier er oppfylt, tildeles frilansere eller for eksempel ansatte i FriFagbevegelse/LO Media.

Juryen ledes av Stiftelsen Dagsavisens styreleder og skal bestå av den sittende sjefredaktør i Dagsavisen, den sittende klubbleder i Dagsavisen, den sittende styreleder i Stiftelsen Dagsavisen og en representant for Arne Strands familie, i 2023 sønnen Christian Strand.

Den første prisutdelingen vil finne sted på et arrangement høsten 2023.

Powered by Labrador CMS