John Arne Moen rykker opp og blir sjefredaktør i Trønder-Avisa

Politisk redaktør tar over for Arve Løberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nåværende politisk redaktør i Trønder-Avisa, John Arne Moen, ble mandag ansatt som ny sjefredaktør i avisen.

Styret har besluttet at Moen starter i den nye jobben onsdag denne uken.

Han etterfølger Arve Løberg, som har vært sjefredaktør i Trønder-Avisa i 14 år og nå fortsetter som administrerende direktør i avisa og Trønder-Avisa-konsernet.

De to vil nå sammen utgjøre toppledelsen i mediehuset.

– Jeg ser fram til å være med på å utvikle Nord-Trøndelags viktigste mediehus videre. Trønder-Avisa er preget av dyktige medarbeidere med enorm kunnskap om det nordtrønderske samfunnet, sier 50-årige Moen.

Han har vært politisk redaktør i avisen siden 2005.

I en pressemelding sier styret i avisa at de har

...lagt vekt på hans evne og vilje til å videreutvikle Trønder-Avisa som et ledende og samfunnsengasjert mediehus i Nord-Trøndelag basert på kvalitetsjournalistikk, både i avisformat og i digitale kanaler. Han har gjennom flere år vist at han gjennom sitt gode kildenettverk i9 Trøndelag og nasjonalt har evnet å sette dagsorden i flere viktige saker.

Styret har hatt et eget ansettelsesutvalg som har jobbet med prosessen, og stillingen ble ikke lyst ut eksternt. Ifølge styreleder Harald A. Lein fordi styrets førstevalg takket ja.

- Vi har ikke hatt ekstern utlysning av stillingen, men den nye sjefredaktøren har vært gjennom flere runder med intern og ekstern evaluering før ansettelsesutvalget la fram saken for styret mandag kveld, sier styreleder Lein,

Powered by Labrador CMS