Arve Løberg tar en «omvendt Simonnes»: Gir seg som sjefredaktør og fortsetter som konsernsjef

Trapper ned etter 14 år for å konsentrere seg om direktørjobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Trønder-Avisa melder torsdag at sjefredaktør Arve Løberg (60) gir seg i redaktørjobben i avisa.

Han vil fortsette i stilling som direktør i Trønder-Avisa og Trønder-Avisa-konsernet, som nylig vokste med enda en avis, med kjøpet av Namdalsavisa fra Amedia.

– Sjefredaktør/adm. direktør Arve Løberg har på dagens styremøte i Trønder-Avisa foreslått endring av organiseringen av selskapet, slik at man er bedre forberedt på å videreutvikle Trønder-Avisa-konsernet når kjøpet av Namdalsavisa er vedtatt gjennomført fra 31. august 2015. Styret sluttet seg enstemmig til forslaget, opplyser styreleder i Trønder-Avisa, Harald Lein, i en pressemelding.

– Jeg har kombinert sjefredaktørjobben med stillingen som adm. direktør i 10 år og da jeg startet i begge stillingene var selskapet betydelig mindre enn det er i dag, sier Arve Løberg i meldingen.

– Jeg har hatt 14 fantastiske år som sjefredaktør i Trønder-Avisa, og har fått jobbe sammen med mange dyktige kolleger, både de som er i avisa i dag og kolleger som har sluttet de siste årene. Hver eneste dag har jeg fått oppleve hvor viktig Trønder-Avisa er for tusenvis av nordtrøndere. Det har vært en glede og et stort tillitsvolum å kunne ha en sånn jobb så lenge, sier Løberg.

Styret har allerede satt i gang prosessen med å rekruttere ny sjefredaktør, og Løberg vil inntil videre fungere i stillingen. Et ansettelsesutvalg bestående av Harald Lein, Mads Braarud, Maja Bruheim og konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media er satt ned. Polaris Media eier 10 prosent av Trønder-Avisa.

Medier24 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS