Direktør og konsernsjef Arve Løberg (til venstre). Her med digitalredaktør Fredrik Mandal og prosjektdirektør Bjørnar Tromsdal. Bildet er fra da Medier24 besøkte avisa for et års tid siden.

Trønder-Avisa kutter hver fjerde medarbeider. Konsernet skal spare 33 millioner kroner mot 2020

Nå skal avisene vurdere frekvensen. Men trønderne satser også, og etablerer nytt selskap for utvikling, innovasjon og kommunikasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Direktør og konsernsjef Arve Løberg i Trønder-Avisa melder at det midtnorske mediekonsernet nå er i mål med sitt «Prosjekt 2020».

Konsernet, som består av morselskap med samme navn, Namdalsavisa, og fire mindre lokalaviser, har vedtatt omstilling og nedbemanninger med en effekt på til sammen 33 millioner kroner innen 2020.

Avisa har kommet i mål med en frivillig nedbemanning, som har vært omfattende:

I morselskapet Trønder-Avisa er antall medarbeider planlagt redusert fra 65 i 2015 til 49 ved utgangen av 2019. Det vil si at 25 prosent av staben kuttes.

- I selve Trønder-Avisa har vi valgt å ta en svært stor del av resultatforbedringskravet i form av stillingsreduksjoner. Dette ga oss en krevende høst, men takket være et godt og konstruktivt samarbeidsklima innad i avisa har vi maktet dette uten konflikter av noe slag, sier sjefredaktør John Arne Moen, i en melding fra avisa.

 

Ser på frekvens og satser på kommunikasjon

Framover varsler konsernet flere delprosjekter for både nye inntekter, og ytterligere kostnadsreduksjoner. Utgivelsesfrekvensen vil bli vurdert, og utredes nå for Namdalsavisa, opplyser konsernsjef Arve Løberg.

Samtidig som mediene kutter, ser konsernet også framover: 

Denne uka melder Trønder-Avisa at de kjøper 85 prosent av aksjene i Ofag AS, et midtnorsk kommunikasjon- og innovasjonsbyrå.

 

Ofag er blitt en del av Trønder-Avisa konsernet. Fra venstre Jo Kristian Kvernland, Kari Anne Kvarving og Lornts Tønne.

Selskapet består i dag av Lornts Tønne, Jo Kristian Kvernland og Kari Anne S. Kvarving, og alle disse tre blir med videre i det nye selskapet.

Det unge selskapet - et drøyt år - hadde rundt 4,6 millioner kroner i omsetning i 2016.

- Vi skal lage et spennende utviklingsselskap som skal jobbe med markedsrådgivning for trøndersk næringsliv. Selskapet skal også jobbe med nye utviklingsprosjekter for Trønder-Avisa og andre og ikke minst skal selskapet jobbe med innovasjon sammen med flere andre trønderske selskaper, sier Arve Løberg.

 

Spår 210 millioner i omsetning i år

Trønder-Avisa AS budsjetterer med en omsetning på til sammen 210 millioner kroner i 2017. Konsernet består av morselskapet Trønder-Avisa, Trønder-Distribusjon, Namdalsavisa, Snåsningen, Inderøyningen, Lokalavisa Verran Namdalseid, Steinkjer-Avisa og nå Ofag.

I 2016 solgte Trønder-Avisa sin aksjepost i avisa Ytringen.

 

Powered by Labrador CMS