ARVE LØBERG og FREDRIK MANDAL - administrerende direktør og digital utviklingsredaktør i Trønder-Avisa. Arkivfoto

Det går mot avgang etter oppkjøp: Arve Løberg (63) slutter som administrerende direktør i Trønder-Avisa

Nylig ble det kjent at Polaris Media kjøper seg opp - nå tyder alt på at toppsjefen i det nordtrønderske minikonsernet slutter. Og det kan skje allerede fredag, får Medier24 opplyst.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Arve Løberg slutter om kort tid som administrerende direktør i Trønder-Avisa AS. Det får Medier24 bekreftet fra flere kilder med kjennskap til saken. 

Selskapet eier mediehusene Trønder-Avisa og Namdalsavisa, de tre lokalavisene Steinkjer-Avisa, Inderøyningen og Snåsningen, samt distribusjonsselskapet Trønder-Distribusjon og utviklingsselskapet Ofag.

Skal ha ønsket fornyelse

Avgangen til Løberg kan etter alt å dømme tidligst skje i et styremøte førstkommende fredag, men senest før påske.

Trønder-Avisa sine lokaler i Steinkjer.

Kilder forteller til Medier24 at det er fremforhandlet en sluttpakke, som partene nå har blitt enige om.

Den direkte årsaken til avgangen er ukjent.

  • Arve Løberg har så langt ikke benyttet seg av muligheten til å kommentere saken.

2. februar ble det klart at Polaris Media kjøper seg opp til å bli majoritetseier med 56 prosent av aksjene i Trønder-Avisa AS. Men hele prosessen er fortsatt ikke avgjort da eierselskapene må gjøre sine formelle vedtak - og Konkurransetilsynet skal si sitt.

Arve Løberg: 

Løberg begynte sin pressekarriere allerede i 1973, og jobbet de neste 15 åra i Namdal Arbeiderblad, Verdens Gang og Arbeider-Avisa.

Han var senere innom informasjonsbransjen, og var informasjonssjef i TV 2 fra 1992 til 1997, direktør for plateselskapet Norske Gram - og markedsdirektør for Chess fra 2000 til 2001. Da kom han til Trønder-Avisa.

Krefter i konsernet skal ha uttrykt et ønske om fornyelse i mediehuset på Steinkjer, etter det Medier24 forstår. Løberg har vært sjefredaktør siden 2001, fra 2004 også direktør - og fra 2016 kun administrerende direktør.

Etter flere relativt gode økonomiske år, har selskapet de senere år opplevd stor svikt i annonsemarkedet og leverte et svakt 2017-resultat. Avisa har også gått med underskudd og følgelig ikke betalt ut utbytte til aksjonærene på flere år.

- Vi betalte for mye

På fem år er også antall ansatte i mediehuset Trønder-Avisa redusert fra 83 til 45. 

Da Trønder-Avisa kjøpte Namdalsavisa for over 20 millioner kroner i juni 2015, ble det uttrykt et ønske fra eierne om en bedre integrering mellom mediehusene - for å danne et sterkt nordtrøndersk mediekonsern.

Medier24 får opplyst at prosessen ikke har vært tilfredsstillende nok - så langt. Det samme kommenterte Løberg i en sak nylig i sin egen avis:

- Vi har ikke klart å skape en god nok felles kultur i konsernet. I etterpå­klokskapens lys betalte vi for mye, sa han da.

Nytt organisasjonskart

Klubbleder Johan Prestvik i Trønder-Avisa.

Klubbleder Johan Prestvik i Trønder-Avisa forteller til Medier24 at de ansatte ble presentert for et nytt organisasjonskart i etterkant av et allmøte mandag 5. februar.

- Vi ble presentert et nytt organisasjonskart som følge av endringene i eierskapet, men på dette kartet sto det ingen navn. Hva som skjer - og når - er vi ikke orientert om. Dette får vi trolig vite mer om i etterkant av fredagens styremøte.

Da er klubben er invitert til en orientering om dette av styrelederen i Trønder-Avisa og konsernsjefen i Polaris Media, opplyser Prestvik.

Etter det Medier24 forstår er  rollen som «administrerende direktør» erstattet med en stilling som koordinator i den nye organiseringen av Trønder-Avisa-konsernet.

- Ikke godt nok resultat

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media uttalte onsdag morgen, under konsernets kvartalspresentasjon, følgende om avisens resultat:

- Det er klart at resultatet i Trønder-Avisa-konsernet i 2017 ikke var godt nok. Det sier egentlig seg selv, med et tilnærmet nullresultat når man har over 200 millioner kroner i omsetning. Så er det spesielle årsaker til det også, men man har i bunn og grunn ikke lyktes godt nok på inntektssiden - og spesielt digitalt, sier Koch.

I 2017 omsatte konsernet for 198 millioner kroner og hadde et driftsresultat før avskrivninger på 0,4 millioner, skriver Polaris Media i sin årsrapport for 2017.

  • Konsernsjef Koch har ikke ønsket å kommentere Medier24s sak onsdag kveld. Det gjør heller ikke styreleder Jon Håvard Solum eller ansvarlig redaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa.

For ordens skyld: Undertegnede var journalist i Trønder-Avisa frem til august 2016.

Powered by Labrador CMS