Arve Løberg (til venstre) går av som administrerende direktør for Trønder-Avisa. I midten: Utviklingsredaktør Fredrik Mandal og til venstre utviklingsdirektør Bjørnar Tromsdal. Bildet er fra 2016.

- Riktig timing både for meg og selskapet, sier Arve Løberg. Bekrefter at han går av som direktør for Trønder-Avisa

- Jeg er stolt av det vi har fått til, sier Løberg. Gir seg etter 17 år i ledelsen for regionavisa som er blitt et nordtrøndersk mediekonsern. Bjørnar Tromsdal (59) konstituert som direktør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som Medier24 meldte allerede onsdag kveld: Arve Løberg (63) går av som toppsjef for Trønder-Avisa AS. 

Selskapet har de seneste åra bygget seg opp til å ikke bare være en solid regionavis, men et «nordtrøndersk minikonsern» med en omsetning på 200 millioner kroner. Omsetningen har vokst, men de seneste åra har resultatene uteblitt - og konsernregnskapet viste et solid underskudd i 2016.

For noen uker siden ble det kjent at Polaris Media ASA kjøper seg opp fra 10,1 til 56 prosent av aksjene i selskapet, og dermed kontroll. 

bekrefter Trønder-Avisa selv på nett at Løberg går av som administrerende direktør. Han sier selv: 

– Jeg mener det er riktig timing både for meg og for selskapet at jeg nå velger å tre ut av ledelsen. 17 år i en slik jobb er lenge, og med eierskiftet var det naturlig å gjøre en vurdering av hva jeg skal jobbe med fram til jeg blir pensjonist.

Denne vurderingen og avklaringen har han nå gjort i dialog med styreleder Jon Håvard Solum, og konklusjonen er en sluttavtale som Løberg «er fornøyd med», heter det. 

Løberg går av med umiddelbar virkning, og Bjørnar Tromsdal blir nå konstituert i stillingen. Han har jobbet i Trønder-Avisa siden 1980 - sist som prosjektdirektør.

- Mange dyktige og dedikerte medarbeidere

Arve Løberg fikk jobben som sjefredaktør i 2001, og fra 2004 var han også administrerende direktør. Høsten 2015 gikk han av som sjefredaktør, og har siden da vært administrerende direktør og konsernsjef.

Siden 2015 har John Arne Moen vært ansvarlig redaktør. 

Løberg sier dette om perioden han har ledet selskapet: 

Arve Løberg: 

Løberg begynte sin pressekarriere allerede i 1973, og jobbet de neste 15 åra i Namdal Arbeiderblad, Verdens Gang og Arbeider-Avisa.

Han var senere innom informasjonsbransjen, og var informasjonssjef i TV 2 fra 1992 til 1997, direktør for plateselskapet Norske Gram - og markedsdirektør for Chess fra 2000 til 2001. Da kom han til Trønder-Avisa.

– Jeg er stolt av det vi har fått til i Trønder-Avisa i disse årene. Jeg har jobbet sammen med mange dyktige og dedikerte medarbeidere som har bidratt til å skape gode medieprodukter både i Trønder-Avisa og i lokalavisene.

- Aldri tidligere har jeg jobbet så lenge på en arbeidsplass. Det viser at jeg har trivdes og har fått mange store og viktige utfordringer av styret og eierne i selskapet, sier Arve Løberg til T-A.no.

- Kan gå av med rak rygg

Journalistenes klubbleder Johan Prestvik gir i en melding fra de ansatte gode skussmål til avtroppende direktør Løberg: 

- Arve Løberg har lagt ned en voldsom innsats over mange år for å utvikle Trønder-Avisa. Gjennom hans ledelse har Trønder-Avisa hatt sine beste år, både inntektsmessig, redaksjonelt og opplagsmessig, og han skal ha sin del av æren for det. Han har vært visjonær og framoverlent, sier Prestvik.

Samtidig har han forståelse for Løbergs avgjørelse:

Klubbleder Johan Prestvik i Trønder-Avisa.

- Mediebransjen har vært i en voldsom endring de senere årene. Stort inntektsfall og nedbemanninger, kombinert med økt krav om overskudd, har nok gjort jobben med å lede mediebedrifter og –konsern mer krevende.

- Det kan nok være slitsomt over år. Når vi nå får endringer på eiersiden har jeg forståelse for at det kan være et naturlig veiskille, sier Prestvik.

Klubblederen sier seg i meldingen glad for at Trønder-Avisa ikke splittes som mediekonsern, og at Tromsdal, som kjenner konsernet svært godt, går inn i en ny rolle. Han er samtidig usikker på hva det betyr på sikt å få inn Polaris Media som majoritetseier:

- Jeg er likevel spent på hvor mye av strategiene for videreutvikling av Trønder-Avisa som vil skje lokalt, og hvor mye som nå skal bestemmes i Trondheim, sier Prestvik.

Powered by Labrador CMS