Asbjørn Leirvåg

Blir ny reportasjeleder i SUJO: – Brenner for gode avsløringer

Asbjørn Leirvåg har 30 års erfaring som journalist. Nå blir han reportasjeleder hos SUJO.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Asbjørn Leirvåg har blitt ansatt i Senter for Undersøkende Journalistikk (SUJO).

Han vil jobbe som reportasjeleder, lede workshops i undersøkende journalistikk og metode, og følge viktige undersøkende prosjekter fra ide til publisering.

– Asbjørn er en uredd journalist med en rekke viktige avsløringssaker basert på grundig graving bak seg. I tillegg til lang erfaring fra tabloide nyhetsmedier, har han tung akademisk utdannelse og er en mann du vanskelig setter fast på fakta. Han vil bli en sentral person i SUJO-teamet, sier senterleder i SUJO, Per Christian Magnus.

Leirvåg kommer fra stilling som kommunikasjonsrådgiver ved det matematisk- naturvitenskapelige fakultet, ved Universitetet i Bergen.

– Jeg er veldig motivert for å utvide porteføljen av graveprosjekter, og er glad for at min lange erfaring fra mediebransjen kan komme til nytte, sier Asbjørn Leirvåg.

Han har over 30 års erfaring som journalist, med bred erfaring fra lokalavis, nærradio, Bergensavisens/A-pressens nettsatsing og har jobbet i 18 år som innenriks og utenriksreporter i TV 2. Han har vært med på det store og omfattende researcharbeidet bak dokumentarserien «Scandinavian Star» for NRK, DR og svensk TV4.

– Jeg brenner for gode avsløringer og tenker mediene virkelig oppfyller sin rolle når de lykkes med undersøkende journalistikk. Samtidig har tempoet i redaksjonene økt med en tydelig 24/7-strategi. I dette løpet har dessverre mulighetene for å drive graving blitt vanskeligere. Jeg har selv opplevd at prosjekter man brenner for i stor grad må drives på kontoen for entusiasme og frivillighet, sier han.

– God graving krever fortsatt tid, pågangsmot, kreativitet, evne til å se ting på nye måter og økt kompetanse – særlig innen juss og IKT. Jeg vil gjerne bidra til å løfte senteret videre, og har veldig tro på at vi vil få til gode prosjekter som på en kritisk måte kan belyse forhold som fortjener å bli belyst, sier Leirvåg.

Powered by Labrador CMS