Folk

Journalist Ole Asbjørn Ness (43) forlater Finansavisen for å bli seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese

Asbjørn Ness kommer fra stillingen som featurejournalist i lørdagsredaksjonen i Finansavisen. Nå skal han styrke selskapets analysekapasitet, og «fortelle historier som beveger».

Publisert

Det opplyser GK i en pressemelding.

– Vi er veldig glad for å få Asbjørn med på laget. Geelmuyden Kiese lever av å levere de beste analysene, og å fortelle de beste historiene. Som prisbelønt forfatter og journalist har Asbjørn historiefortelling i blodet, opplyser Nina Riibe, administrerende direktør i Geelmuyden Kiese i meldinga.

Journalist Ole Asbjørn Ness forlater Finansavisen for å bli seniorrådgiver i GK.
Journalist Ole Asbjørn Ness forlater Finansavisen for å bli seniorrådgiver i GK.

Asbjørn Ness kommer fra stillingen som featurejournalist i lørdagsredaksjonen i Finansavisen, hvor han har dekket områder som makroøkonomi, olje- og gass og politikk.

Han har også erfaring som råvaremegler i Chr. Holtermann ANS, og som forfatter. I 2004 debuterte Ness med romanen «Det er natt». 

Og startet sin journalistkarriere for bladet «Gründer»

– Elsket å være journalist

Boken vant den prestisjetunge Tarjei Vesaas’ debutantpris for beste skjønnlitterære debut i 2004. Ness er utdannet siviløkonom fra NHH.

– De aktørene som forstår de store fortellingene i vår tid først og best, tror jeg er de som vil gjøre det best. Ta Arbeiderpartiet, som baserte hele valgkampen på historien om at Norge var i krise. De overså det faktum at Norge ikke var i krise. Det blir spennende å jobbe med å forstå, og fortelle de store historiene sammen med kundene, sier Ness i meldinga.

Han begynner i stillingen som seniorrådgiver ved årsskiftet. I stillingen vil han jobbe med innsikt, analyse og historiefortelling, med spesielt fokus på energi- og klimasektoren.

– Jeg har elsket å være journalist, men jeg ser nå frem til å være med å løse problemer – ikke bare skrive om dem. Hans Geelmuyden er Norges fremste kommunikatør, og Geelmuyden Kiese et av de fremste kommunikasjonsmiljøene i Norden. I likhet med Trygve Hegnar er Hans Geelmuyden også en krevende sjef, og det er en kjensgjerning at det er dem man lærer mest av, avslutter han.

Powered by Labrador CMS