Marit Kalgraf og Eirik L. Fjeld er nye redaktører i Schibsted-aviser i Hordaland

Går fra én felles publisher for fire aviser, til én daglig leder og to ansvarlige redaktører.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det melder Schibsted i en pressemelding. 

Videre skriver de at daglig leder, som rekrutteres internt, vil også ha ansvar for annonsesalget i Schibsteds lokalaviser på Sørlandet.

Eirik Langeland Fjeld er ansatt som ansvarlig redaktør for Strilen og Bygdanytt. Han har vært konstituert i stillingen siden mai 2018. Før det var Eirik redaktør i Bygdanytt siden 2015 og i Strilen siden mars 2018. Eirik har også jobbet tjue år i Bergensavisen.

Marit Kalgraf er ansatt som ansvarlig redaktør i Askøyværingen og Vestnytt. Hun har også vært konstituert siden mai 2018. Marit har ledet Vestnytt som redaktør siden 2015 og Askøyværingen siden november 2017. Marit har jobbet som journalist i Vestnytt fra 2000.

I pressemeldingen skriver de at i de tre årene Langeland Fjeld og Kalgraf har ledet en, og senere to lokalaviser hver, har lokalavisene rundt Bergen vært gjennom en snuoperasjon:

«De har gått fra å være helt bakpå digitalt til å nå ha sterkt digital vekst. Det er gjennomført betydelige omstillinger, økonomien er langt mer bærekraftig enn den var, og det offisielle opplaget har økt med mellom 18 og 30 prosent for de fire avisene fra 2016-2018», står det i meldingen. 

Styreleder i de fire avisene, Sturle Rasmussen, sier ifølge pressemeldingen: 

– Terje Olsen, som nylig sluttet som publisher for de fire avisene, Marit og Eirik har sammen med resten av organisasjonen på tre år totalt endret måten vi jobber på. At vi nå kan kutte et ledernivå er et tegn på at det er utført en god jobb, og er et godt tegn for framtiden. Det er det også at vi kan gi talentfulle ledere stadig økende ansvar, sier han.

Powered by Labrador CMS