Vilde Mebust Erichsen (25) går fra Norges største nettavis til en av de minste: Blir journalist i Shifter

Nysgjerrighet på startups og fremtidens teknologi lokket henne til gründernettstedet.

Publisert

Vilde Mebust Erichsen (25) er ansatt som journalist i Shifter, melder den unge nettavisen. Nettstedet - som dekker tech-gründere og innovasjon i Norge - har dermed nok engang hentet en medarbeider fra Schibsted-systemet:

I oktober i fjor ble Aslaug Ingeborgrud Syvertsen ansatt fra Finn.no til rollen som kommersiell leder i Shifter. Nå har det lille mediehuset hentet en journalist fra Norges største nettavis, VG.

25-åringen har bakgrunn fra blant annet Moss Avis, Bergens Tidende og NRK. Hennes siste jobb var hos VG, hvor hun har vært sentral i å utvikle VGs nye nyhetsapp, Peil.

- Vi er glade og stolte over å ha rekruttert en så dyktig journalist til Shifter. Hun har erfaring med både journalistikk og digital produktutvikling. En kombinasjon som passer godt med en innovativ nettavis, sier Lucas Weldeghebriel, daglig leder og gründer av Shifter.

Mebust Erihcsen selv ser fram til nye utfordringer:

- Startups, innovasjon og teknologi - slike ord kunne typisk skremt meg litt. Men så forsto jeg raskt at Shifter i bunn og grunn bare henger med i tiden. Også er jeg nysgjerrig, da - på en evig jakt etter å lære mer.

Det hun ser mest frem til, er å følge en spennende samfunnsutvikling.

- Jeg ser også fram til å følge samfunnsutviklingen, være tett på et inspirerende miljø, møte og lære av kule mennesker. Og mest av alt gleder jeg meg til å fortelle historiene deres, sier den ferske journalisten. 

I desember ble det kjent at Shifter Media AS hadde gjennomført en emisjon og fått inn Johan Brand, Kjetil Eikeset, Christian Hestenes og Bjarne Melby som investorer. Et halvår før det trådte Discovery-sjef Harald Strømme inn som styreleder og investor i Shifter.

Powered by Labrador CMS