SUJO styrker laget - henter Astrid Dalehaug Norheim og Maren Myrseth

– Jeg ser frem til å jobbe med små redaksjoner, sier Senter for undersøkende journalistikks nye reportasjeleder.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) i Bergen utvider nå staben og har ansatt Astrid Dalehaug Norheim og Maren Myrseth, opplyser de på sin egen nettside.

Norheim er ansatt i en 50 prosent prosjektstilling som reportasjeleder frem til juni 2021, mens Myrseth blir vitenskapelig assistent og skal jobbe administrativt og med innhold på sosiale medier.

Begge går inn i staben mens førstekonsulent Regine Olsen-Hagen er ute i permisjon.

Norheim - som er nyhetsredaktør i Dagen - ser frem til de nye oppgavene.

– Man vet ofte ikke hvor man skal starte på et undersøkende journalistisk prosjekt, verken som journalist eller reportasjeleder. Sujo har omfattende erfaring med å bruke en metode for å utvikle og gjennomføre undersøkende journalistikk, som har vist seg effektiv både i små og store redaksjoner. Ikke minst ser jeg frem til å jobbe med små redaksjoner, for å være med å bistå i undersøkende prosjekter, sier hun til SUJO.

Norheim har 28 års erfaring som journalist, og bakgrunn fra både Dagen og Vårt Land. Hun er også styremedlem i Vestenfjeldske redaktørforening og nestleder i International Association of Religion Journalists.

Myrseth kommer fra jobb som vitenskapelig assistent i Vismedia, og har tidligere bakgrunn som digital markedsfører hos Top of Mind, samt som journalist hos både TV 2 og Se og Hør. 

– Jeg hoppet på muligheten da den dukket opp fordi det er så inspirerende å være i et fagmiljø som dette. I tillegg blir undersøkende journalistikk bare viktigere og viktigere og utviklingen her er spennende å få være med på, sier Myrseth.

Powered by Labrador CMS