Tara hedrer Astrid Gunnestad med egen minnepris. Kjenner du en kvinne som har «en flik av Astrid i seg»?

Utvider pris for modige kvinner med ny minnepris for den profilerte spaltisten og redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I vår mistet Norge Astrid Gunnestad, en av landets friskeste kvinnelige stemmer.

Nå vil Tara hedre henne med å innføre en Astrid Gunnestads Minnepris.

Prisen skal deles ut samtidig med prisen for Årets modigste kvinne.

- Vår journalist og faste spaltist gjennom alle år, Astrid Gunnestad, var en av grunnleggerne for Tara-prisen Årets modigste kvinne da vi etablerte prisen i 2011. Siden har hun sittet i juryen og vært sentral under alle de flotte utdelingene, skriver redaksjonen på Tara.no.

– I år er hun ikke her, og det merker vi. For å hedre henne og alt hun sto for, vil Tara dele ut Astrid Gunnestads Minnepris under vår store fest den 18. oktober.

Det forteller redaktør Torunn Pettersen til eget blad. Og nå søker Tara etter kandidater til prisen - gjerne en kvinne som «har en flik av Astrid i seg», eller det å reise seg for å si fra.

FIKK SELV PRIS: Våren 2015, et år før hun gikk bort, rakk Oslo Redaktørforening å gi Astrid Gunnestads hederprisen.

Skarp stemme, uten filter

Astrid Synnøve Gunnestad ble født 19. august 1938. Hun ble funnet død i sitt eget hjem 18. mai.

Ved siden av redaktørrollen i Norsk Ukeblad, som hun trådte inn i 1971, er hun de senere år blant annet kjent som riksmegge i P4-programmet «Oss megger imellom» sammen med programlederkollega Lise Askvik.

I 2014 skapte hun stor ståhei da hun røkte marihuana for åpen mikrofon i et innslag som ble tatt opp i Amsterdam. Til P4 sa hun at hun ville prøve rusmiddelet som et alternativ til smertelindring.

I et intervju med Dagbladet i 2008 fortalte hun at hun hadde klint med Christer Falck, ligget i senga til André Bjerke og fått Kjell Aukrust til å skøyte som Solan Gundersen inne på Grand.

Gunnestad var samlivsekspert i P4, og på 2000-tallet opererte hun også som glamjournalist for magasinet Tara, med friske intervjuer med blant andre Bjørn Sundquist, Sven Nordin og Stein Winge.

Hun har også intervjuet Wenche Foss, dronning Sonja og truffet paven to ganger.

Powered by Labrador CMS