Komiker, programleder og skuespiller Atle Antonsen. Bildet er fra 2017.

Atle Antonsen ber om fritak fra P4-program – unnskylder også egen oppførsel

Komikeren er anmeldt for hatefulle ytringer. – Etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv

Publisert

Tirsdag ble det kjent at samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali har anmeldt komiker Atle Antonsen blant annet for hatefulle ytringer.

I en post på Facebook skriver Ali blant annet at hun traff Antonsen på et utested for tre uker siden, og hevder han skal ha sagt «Er dere ikke enige i at hun er for mørkhudet til å være her?» om Ali.

Nå unnskylder Antonsen oppførselen sin, i en egen post på sin Facebook-side.

«Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum.», skriver han blant annet i en lengre unnskyldning.

Han skriver også at han har respekt for Ali, unnskylder til de som var vitne til hendelsen, og sier han skal revurdere sitt forhold til alkohol.

Han skriver også: «Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv.»

Flere har reagert sterkt på hendelsen, og Alis første innlegg med hennes versjon av historien er delt flere hundre ganger på sosiale medier.

Får vikar i P4-program

Antonsen er medprogramleder i radioprogrammet «Misjonen» sammen med komiker Johan Golden. NRK skriver at programmet vil bli sendt på fredag, men med en vikar for Antonsen.

– Atle har inntil videre bedt om å bli fritatt fra å sende Misjonen, og det er beslutning vi støtter ham i, skriver P4s programredaktør Anders Opsahl til NRK.

Programmet har tidligere vunnet priser under Prix Radio.

Denne høsten er Antonsen også aktuell med programmet «Kongen Befaler» på Discovery. Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride sier i en e-post til TV 2 tirsdag ettermiddag at det ikke er naturlig for dem å kommentere Antonsens fremtid i deres prosjekter nå.

Også TV 2 har programmet «Kjære Landsmenn» hvor siste episode er sendt, der Antonsen spiller hovedrollen. Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen sier til egen kanal:

– Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen.

Hun sier det er for tidlig å si om dette får konsekvenser for om programmet får flere sesonger.

Powered by Labrador CMS