Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ved avdeling for mediefag blir sittende, mens rektor ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen, skal lede arbeidet videre med å løse arbeidsmiljøproblemene ved avdelingen.

Gregoriusdotter Rotevatn fortsetter som dekan i Volda tross mistillit - de ansatte sier de fortsatt opplever usikkerhet

– Vi er ikke blitt informert, kjenner ikke til noen pressemelding og opplever at usikkerheten ikke er blitt mindre etter det ekstraordinære styremøtet, sier tillitsvalgt for de ansatte, Erling Sivertsen, til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn blir sittende ved avdeling for mediefag. Det ble klart etter dagens ekstraordinære styremøte om den interne uroen og mistilliten mot Rotevatn

Styrets har ikke fattet noen beslutninger, annet enn at det skal jobbes videre med saken, opplyses det i en pressemelding.

– Høgskulestyret ga rektor og direktør nødvendige fullmakter til å arbeide videre med saken, heter det i meldingen.

Gregoriusdotter Rotevatns dekan-stilling er på åremål i fire år, og siden hun tiltrådte i august 2016 kan hun bli sittende i et drøyt år til.

De ansatte vil ha ny dekan

Ifølge lokalavisen Møre-Nytt var en av grunnene til styremøtet at  en vesentlig del av de ansattes mangler tillit til at den sittende dekan «klarer å løse problemene knyttet til arbeidsmiljøet».

Erling Sivertsen, førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda.

Tillitsvalgt for de ansatte ved avdelingen for mediefag, Erling Sivertsen, bekreftet overfor Medier24 mandag formiddag at de ikke har tillit til Gregoriusdotter Rotevatn - og ønsker en ny dekan.

På spørsmål om hva han tenker om utfallet av det ekstraordinære styremøtet, svarer Sivertsen: 

– Vi er ikke blitt informert, kjenner ikke til noen pressemelding og opplever at usikkerheten ikke er blitt mindre etter det ekstraordinære styremøtet.

Har vært flere møter for å finne løsninger

Det sittende styret ved Høgskulen i Volda er avtroppende, og blir erstattet av et nytt styre 1. august. Dermed ble mandagens styremøtet det siste. Måndag 29. juli hadde styret ved Høgskulen i Volda møte med arbeidsmiljøet ved Avdeling for mediefag på dagsorden. Dette har også vore tema på dei to førre styremøta. Bakgrunnen for saka er at det gjennom arbeidsmiljøkartleggingane ARK og gjennom ei oppfølgjingsundersøking frå bedriftshelsetenesta STAMINA har vist seg å vere samansette arbeidsmiljøproblem ved avdelinga. Leiing er eitt element i kartleggingane og etterarbeidet, som i dei fleste arbeidsmiljøundersøkingar, skriver styret i pressemeldingen. 

Det sittande høgskulestyret fekk på møtet 29.7. orientering om korleis leiing og administrasjon har arbeidd vidare med arbeidsmiljøet sidan førre styremøte. Det har vore ei rekkje møte med tillitsvalde, tilsette og avdelingsleiinga for å finne gode løysingar og nødvendige tiltak for å betre arbeidsmiljøet, heter det videre. 

Rektor ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen, ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, og henviser til pressemeldingen. 

Vedvarende problemer med arbeidsmiljøet

Det ekstraordinære styremøtet begynte mandag formiddag, og ble kalt inn i helgen- midt i fellesferien, skriver lokalavisa Møre-Nytt.

Ifølge avisa var det et arbeidsmiljøproblem i avdeling for mediefag som står på agendaen, samt utlysing av åremål som dekan ved avdelingen.

Sakspapirene var unntatt offentligheten. 

Avisen skriver at det har vært intern uro lenge i avdelingen, og en undersøkelse om arbeidsmiljøet tidligere i vinter viste at det er mer misnøye med ledelsen hos mediefag enn andre avdelinger ved Høgskulen i Volda.

Undersøkelsen ble omtalt av Khrono i mai, der det også kom frem at det er flere personkonflikter ved avdelingen og at de ansatte synes jobben påvirker helsa mer negativt enn andre ansatte ved Høgskulen.

Medier24 har forsøkt å få en kommentar fra Audhild Gregoriusdotter Rotevatn mandag, uten hell.

Powered by Labrador CMS