Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er sittende dekan ved Høgskulen i Volda.


Hastemøte om arbeids­miljøet ved medie­fag i Volda: Ansatte mangler tillit til dekan Rotevatn - ønsker ny leder

Styret ved Høgskolen i Volda kaller inn til ekstraordinært styremøte etter intern uro i avdelingen over lang tid, skriver Møre-Nytt. De ansatte ønsker ny dekan, bekrefter tillitsvalgt overfor Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det ekstraordinære styremøtet begynte klokken 10.00 mandag, og ble kalt inn i helgen- midt i fellesferien, skriver lokalavisa Møre-Nytt.

Ifølge avisa er det et arbeidsmiljøproblem i Avdeling for mediefag som står på agendaen, samt utlysing av åremål som dekan ved avdelingen.

Den stillingen innehas nå av den tidligere NRK-profilen Audhild Gregoriusdotter Rotevatn - en jobb hun har hatt siden 2016.

Sakspapirene er unntatt offentligheten. 

– Misnøye med ledelsen og anstrengt arbeidsmiljø 

Avisen skriver at det har vært intern uro lenge i avdelingen, og en undersøkelse om arbeidsmiljøet tidligere i vinter viste at det er mer misnøye med ledelsen hos mediefag enn andre avdelinger ved Høgskulen i Volda.

Undersøkelsen ble omtalt av Khrono i mai, der det også kom frem at det er flere personkonflikter ved avdelingen og at de ansatte synes jobben påvirker helsa mer negativt enn andre ansatte ved Høgskulen.

Undersøkelsen - som var en såkalt ARK-undersøkelse - krever at det gjennomføres gruppearbeider. Ifølge Khrono var arbeidsmiljøet ved avdelingen så anstrengt at disse gruppearbeidene ble vanskelige å gjennomføre. 

Ifølge Møre-Nytt mangler en «en vesentlig del av de ansatte tillit til at den sittende dekan klarer å løse problemene knyttet til arbeidsmiljøet».

Tillitsvalgt: – Har lenge vært bekymret for arbeidsmiljøet

Tillitsvalgt for de ansatte ved avdelingen for mediefag, Erling Sivertsen, bekrefter overfor Medier24 at de ikke har tillit til sittende dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Erling Sivertsen, førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda.

Han skriver videre i en e-post at de ikke har fått informasjon om hva som har utløst det ekstraordinære styremøtet.

– AMF har notert at det skal være et ekstraordinært styremøte ved HVO. Tilsatte og tillitsvalgte ved HVO har i lang tid påpekt at arbeidsmiljøet ved AMF har ikke vært som det bør være. Det er blitt kartlagt gjennom arbeidsmiljøundersøkelser i regi av ARK ved NTNU og gjennom oppfølgingskartlegging i regi av Stamina, skriver Sivertsen.

Og fortsetter: 

– Arbeidsmiljøet har vært styresak tidligere i vår ved HVO, og de tilsatte setter pris på at ledelsen ved HVO ved direktør Per Halse har tatt tak i saken og fremmer en handlingsplan i dagens styremøte. Denne avventer vi med spenning og ser fram til at den fremste medieutdanninga i Norge kommer på skinner slik at vi kan møte nye studenter i journalistikk, pr, animasjon, medieproduksjon i august med ny giv.

- Ønsker dere en ny dekan?

- Ja, svarer Sivertsen. 

Dagens styremøte er den tredje gangen i år hvor arbeidsmiljøet i avdelingen er et tema. Styret har hatt møter om dette både i mai og i juni. 

Medier24 har forsøkt å få en kommentar fra Audhild Gregoriusdotter Rotevatn mandag, uten hell.

Powered by Labrador CMS