Tor Arne Aasen (t.h) blir ny redaktør i Aukranytt. Her sammen med konsernsjef i Tvisyn, Robin Røkke

Fra rektor til redaktør: Han skal lede Aukranytt

Tor Arne Aasen blir redaktør i den nye nettavisen Aukranytt. 

Publisert Sist oppdatert

Tor Arne Aasen blir redaktøren som skal lansere Aukranytt, lokalavisen for Aukra. Det skriver Tvisyn, konsernet bak, i en pressemelding. 

Aasen har vært rektor i 16 år, senest ved Spjelkavik barneskole i Ålesund. Han har tidligere vært journalist i Storfjordnytt, og frilans fotograf og skribent i 25 år. 

– Denne reisa måtte eg bli med på. Oppstart av nye lokalaviser er ikkje akkurat daglegdags. Å attpåtil få vere den som skal leie arbeidet med å bygge Aukranytt er ein unik sjanse eg går til med stor entusiasme, men også audmjukheit i høve å lære mykje nytt. Det blir svært spennande å få bygge ei avis frå grunnen av. Eg set stor pris på tilliten Robin Røkke og Tvisyn har vist meg, sier Aasen. 

Han tror nettavis med en månedlig papirutgave er en god kombinasjon. 

– Utover redaktørrolla medverka Tvisyn-konsernet sin bedriftsprofil og verdiar sterkt til at eg takka ja. Vi skal bidra sterkt til mediemangfaldet. I dette har eg stor tru på lokalaviser si framtid som tett på. Kombinasjonen av å få fram dei ultralokale sakene og gjere regionale og nasjonale saker Aukra-aktuelle vil vere stoff du ikkje kan google deg til. Det moderne formatet med nettavis og magasin i Tvisyn-familien trur eg er ein god formel.

Styreleder i Aukranytt, og konsernsjef i Tvisyn, Robin Røkke, sier han er svært fornøyd med at Aasen ønsker å styre skuta og peile ut kursen for den nye lokalavisen, som blir lansert over sommeren. 

– Innbyggjarane i Aukra kan vente seg ein stødig redaktør som er innstilt på å levere avis med innhald om Aukra som du ikkje finn nokon annan stad.

Avisen er den åttende avisen til Tvisyn-konsernet og den femte i Møre og Romsdal. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS