Aschehoug forlag arrangerte sitt årlige hageselskap. Aune Sand var en av gjestene - her med boka «Jordbærmus». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Aschehoug forlag arrangerte sitt årlige hageselskap. Aune Sand var en av gjestene - her med boka «Jordbærmus». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fredriksstad Blad trekker Aune Sand-tekst etter kritikk

– Vi så at dette ble feil, sier redaktør René Svendsen.

Publisert

Under tittelen «Les Aune Sands vakre hyllest til kvinnen på kvinnedagen» publiserte Fredriksstad Blad en tekst de selv hadde bestilt fra Aune Sand. Den har høstet kritikk, og nå trekker Fredriksstad Blad hele innlegget, skriver NRK. 

– På selve kvinnedagen publiserer de en tekst som så til de grader understreker manneblikket som ser på kvinnen som et sexobjekt. Det er flaut, sier Monica Isakstuen til NRK.

NRK har publisert deler av diktet: 

Hoftene dine danser i natten,

det siste skinnet fra øynene dine,

forelskelse,

aldri mer slikke sødmen fra evigheten din.

Sjefredaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen, bekrefter overfor NRK at de nå trekker teksten. Det lå ute på nett i om lag en time før det ble avpublisert.

– Det er fordi vi så at dette ble feil. Etter nærmere gjennomlesning, i kombinasjon med reaksjoner vi fikk, så vi at dette ikke var greit på en sånn dag. Det var ikke det vi hadde tenkt da vi sendte henvendelsen til Aune Sand. Vi hadde tenkt en kronikktekst eller lignende, sier redaktør René Svendsen til NRK. 

Aune Sand har ikke kommentert saken overfor NRK. 

Powered by Labrador CMS