Robin Røkke har kjøpt Avisa Lofoten - og satser videre.

Avisa Lofoten lever videre likevel - med Robin Røkke som ny eier

– Sett fra utsida, og jeg har drevet med små lokalaviser i mange år, ser det ut som det er liv laga hvis man endrer litt på modellen, sier oppkjøper Robin Røkke til Lofotposten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I midten av juni meldte Avisa Lofoten at det ikke var mulighet for videre drift, og la ned. I forrige uke ble det åpnet konkursbo, og nå skriver Våganavisa at en ny eier er på plass. 

Robin Røkke og selskapet Tvisyn AS, som fra før eier en rekke små lokalaviser, lbant dem avisene Øy-Blikk og Nordvestnytt AS, har kjøpt boet og satser videre. Med seg på laget får Røkke tidligere journalist i avisa, Kurt Holm, som blir ny redaktør. 

– Dette har skjedd veldig fort. Jeg fikk telefon fra Robin Røkke for bare få dager siden. Han kunne tenke seg å drive avisen videre, og gjøre det på en effektiv og billig måte. Vi skal satse på ren nettavis og et månedsmagasin, sier Holm til Lofotposten.

Røkke selv sier at han synes det ser ut som at prosjektet er «liv laga» om man bare endrer modellen.

– Det kan være mange årsaker til at et selskap går konkurs. Når vi gjør ei vurdering av økonomien til et selskap vi tenker å overta for å blåse nytt liv i, ser vi litt på hvorfor. Her har det vært en del uheldige omstendigheter. Sett fra utsida, og jeg har drevet med små lokalaviser i mange år, ser det ut som det er liv laga hvis man endrer litt på modellen, sier Robin Røkke til Lofotposten.

Powered by Labrador CMS