Sølve Rydland er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Nordhordland.

Sølve Rydland blir ny redaktør i Avisa Nordhordland

Sølve Rydland (37) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Amedia eide Avisa Nordhordland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Rydland kommer fra stillingen som redaksjonssjef og politisk kommentator i NRK Vestland, og vil tiltre i stillingen 15. august.

– Å få lov til å være med på å utvikle Avisa Nordhordland videre, ser jeg på som en utrolig spennende oppgave. Jeg har lest avisen siden jeg var liten, og har stor tro på at vi kan laga en avis som kan spille en enda viktigere rolle i lokalsamfunnet, sier Rydland og fortsetter:

– Sammen med de dyktige folkene i redaksjonen ønsker jeg å lage en avis som løfter fram enda flere viktige historier fra regionen, men som og greier å komme enda tettere på hverdagslivet til leserne.

Rydland har jobbet i NRK siden 2005. Han har lang fartstid som politisk journalist, og har i tillegg jobbet med sport og lengre digitale historier.

Fra 2018 har han være redaksjonssjef og politisk kommentator. Først i NRK Hordaland, seinere i NRK Vestland.

Han er utdannet ved universitetet i Bergen og har en bachelorgrad i sammenlignende politikk. Han har også være praktikant ved NRK Nynorsk Mediesenter.

Rydland ønsker å bygge videre på grunnlaget som har blitt gjort av hans forgjenger Trond Roger Nydal som ga seg som redaktør i februar.

Han er også klar på at han har fått positive signaler fra eier Amedia.

– Jeg opplever det som inspirerende at Amedia signaliserer at de ønsker å styrke satsingen på avisen, og gleder meg veldig til å få være med på dette prosjektet, sier Rydland.

Styreleder i Avisa Nordhordland, Svein Atle Huus, sier han er svært glad for at Rydland har takket ja til jobben.

– Med hans solide erfaring innen journalistikk og redaksjonell ledelse, klare tanker om hvordan han vil utvikle avisen videre og hans store engasjement for Nordhordland som region, så har jeg stor tro på at han vil lykkes med å løfte Avisa Nordhordland videre og ytterligere styrke avisens posisjon i regionen, sier Huus.

Powered by Labrador CMS