Eirik Hoff Lysholm.

Eirik Hoff Lysholm gir seg i Dagsavisen, tar over i Avisa Oslo

Eirik Hoff Lysholm forlater Dagsavisen etter 13 år.

Publisert Sist oppdatert

Hoff Lysholm kommer fra rollen som sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, der han har vært siden 2010. Han har også lang erfaring fra Amedia-eide Bergensavisen, der han blant annet jobbet som vaktsjef.

Hoff Lysholm overtar rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder etter Kristin Stoltenberg, som er ansatt som sjefredaktør og landssjef i Watch Media. 

- Min oppsigelse ble levert før jeg hadde bestemt meg for en vei videre. Men når jeg nå har takket ja til en annen stilling, som jeg er motivert for og gleder meg stort til å ta fatt på, er det på tide å takke for meg overfor ansatte, eiere og ikke minst leserne. Til leserne har jeg lyst til å si at det har vært en stor ære å få lov til å passe på avisa deres i disse årene, sier Lysholm.

– Oslo er vår by

- Jeg kan forsikre om at det ikke var med lett hjerte jeg kom til konklusjonen om å si opp jobben min etter mye grubling gjennom sommerferien, og jeg takker for den tilliten som er vist meg gjennom det som er blitt hele 13 år, hvorav 12 år som Dagsavisens øverste leder. 

Hoff Lysholm overtar rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo mandag 9. oktober. 

– Jeg er imponert over Amedias vilje til å satse, og ikke minst innsatsen mine forgjengere og redaksjonen har lagt ned for å etablere en solid og unik lokalavis for hovedstaden. Min største motivasjon er at Avisa Oslo er til for hele byen som jeg elsker. Kona er fra Bergen og jeg er fra Bodø, men Oslo er vår by. Vi er en typisk Oslo-familie, som kommer fra ulike steder, men har en felles Oslo-identitet, sier Hoff Lysholm.

I tillegg til Hoff Lysholms lokalaviserfaring, har han hatt ulike redaksjonelle roller i VG og i Her og Nå. Han gikk nylig av som styreleder i Norsk Redaktørforening, og har vært styreleder i Norsk Presseforbund.

– Avisa Oslo er like viktig som unik for denne byen, men også for Amedias redaksjonelle nettverk i hele Norge. Oslos lokaldemokrati trenger møteplassene som Avisa Oslo og Amedias bydelsaviser tilbyr. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med de dyktige ansatte i Avisa Oslo og den enorme innsikten og støtteapparatet som Amedia tilbyr sine aviser og redaktører, sier Hoff Lysholm.

Vil bidra sterkt

Morten Nilsen, styreleder i Avisa Oslo og konserndirektør for mediehus i Amedia, er svært tilfreds med ansettelsen av Hoff Lysholm. 

– Eirik er en uredd og faglig sterk redaksjonell leder, som forstår de merkantile delene av en medievirksomhet. Han har tung og relevant medieleder-erfaring fra mange år i Dagsavisen, og bred erfaring fra ulike deler av norsk mediebransje. Eirik vet mye om å bygge sterke lag fra utfordrerposisjon, sier Nilsen.

Han legger til at ansettelsen sender et tydelig signal om Amedias ambisjonsnivå for Avisa Oslo og bydelsavisene. Hoff Lysholm vil også overta rollen som styreleder i bydelsavisene Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands Blad og Sagene Avis. 

– Jeg er helt sikker på at Eirik sammen med redaksjonen vil bidra sterkt til å videreutvikle våre aviser og samlede redaksjonelle kraft i hovedstaden, som er helt sentral for vårt Alt-univers. 

– Trist og vemodig

Styret i Dagsavisen har konstituert Nina Kordahl (46) som administrerende direktør og Tore Ryssdalsnes (53) som sjefredaktør. 

- Eirik Hoff Lysholm har gjort en formidabel innsats for Dagsavisen, og da han overtok som øverste leder for 12 år siden var avisen i en svært vanskelig økonomisk situasjon. Han har fått gjennomført en rekke tiltak som på ulike måter har styrket Dagsavisens posisjon. Eirik har evnet å se muligheter få andre har sett, og som redaktør har han en unik stemme og en penn i ypperste klasse. Vi er mange som synes det er trist og vemodig at Eirik nå har valgt å gå videre til nye utfordringer, men først og fremst er vi takknemlig for den ekstraordinære innsatsen som er lagt ned for Dagsavisen over mange år, sier styreleder i Dagsavisen Per Magne Tveiten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS