Hva synes du om disse overskriftene?

Du vil ikke tro disse overskriftene: Her er de 10 beste avistitlene verden har sett

Det er selvsagt umulig å kåre de ti beste titlene gjennom tidene. Så da gjør vi det.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Men seriøst, det er selvsagt umulig.

Både fordi ingen klarer å ha oversikt over alle - og fordi smaken tross alt er vesentlig mer delt enn baken.

Jeg har hele tiden tenkt at jeg er tilhenger av intelligente titler som krever noe av leseren, som for eksempel historiske referanser eller en viss kunnskap om hvordan statsforvaltningen og verden generelt fungerer.

Likevel må jeg nok innse at de fleste av mine favoritter er rent ut infame og border line barnslige. 

 

10.

Det er ikke alltid så lurt å legge seg ut med en hissig britisk tabloidavis. Det fikk Liverpools gamle keeper-stjerne Bruce Grobbelaar føle på da han saksøkte The Sun i 2001 etter avisens avsløring om at han tok imot penger for å fikse kampresultat.

The Sun ble først dømt til å betale Grobbelaar én million kroner, men anket hele veien til House of Lords. Der konkluderte man med at keeperen sannsynligvis var skyldig i anklagene, og satte erstatningsbeløpet ned til 10 kroner.

Grobbelaar måtte i tillegg betale The Suns advokatutgifter på fem millioner kroner og - ikke minst - våkne til denne førstesiden.

 

9.

Det finnes sikkert mennesker som har fått flere og mer fæle titler mot seg enn Eliot Spitzer, men det er garantert få.

Da New Yorks tidligere statsadvokat og guvernør innkalte til pressekonferanse for å beklage kjøp av luksusprostituerte, kvesset republikanske New York Post knivene.

Og for noen kniver. Stakkars jævel.

 

8.

Logoene til oljeselskaper flettes på genialt vis inn i tittelen på forsiden til The Mirror. Avisen lar det ikke være noen tvil om hva de synes om krigshisseren George Bush.

Når jeg kjenner at jeg mangler gode ideer eller mening med arbeidslivet, henter jeg frem denne. Ren føkkings inspirasjon.

7.

Uansett hva man måtte mene om britene, de har noen enorme baller. Da de stemte for å trekke seg ut av EU - Brexit - latet de som om det var Europa som ble forlatt i et livløst mørke.

Man må jo bare digge det. Det minner meg om en fast notis vi hadde liggende i BA som vi puttet på hver gang samtlige fjelloverganger mellom øst og vest var stengt på grunn av en eller annen vinterstorm: «Østlandet isolert».

 

6.

Vi må jo ha med noen fra norske aviser, selv om det er livsfarlig territorium.

Nei, jeg har ikke fått med meg alle titler som er skrevet de siste 150 årene. Ja, jeg har garantert glemt mange av de beste.

Jeg synes likevel det lages mange... tja, jeg vet ikke om jeg skal kalle dem bra eller oppsiktsvekkende, men de glemmes ikke så lett.

Spesielt i lokalavisene er layouten på nettfronten bygget sånn at de ofte kan - og oftere må - lage lange titler for ikke å få for mye luft. Da kan man få ende opp med titler som denne fra Rana Blad. Jeg trenger ikke lese saken. Jeg vil bare lese tittelen. Hele kvelden.

 

5.

Jeg jobber i VG, så jeg må ha med en derfra. «The best games ever!», sa OL-boss Jose Antonio Samaranch etter Lillehammer i 1994, og aldri har vel vi nordmenn følt oss mer stolte.

Kanskje da ikke så rart at Oslo ville ha vinter-OL i 2022. Og det hadde de sikkert fått, hadde det ikke vært for at resten av landet synes det var noe drit og at VG avslørte OL-pampenes vanvittige krav til luksus.

Politikerne sa nei, og det ble «The best games never!».

4.

Daily News i New York sier det som må sies.

Pur klasse. Punktum.

 

3.

Gudene skal vite at norske avislesere har måtte lide seg igjennom mange «vi tar saken hjem»-vinkler. Kvinne fra Smøla hørte terror, 100.000 drept i jordskjelv i India, mann fra Mjøndalen på ferie i Thailand merket ingenting og Det kunne vært oss i alle varianter.

Men når man først skal lage en hjemlig vri på noe som skjer langt borte, er det greit å bare gønne på. Bokstavelig talt.

 

2.

Hva gjør du hvis du har verdens beste tittel, men sjefen din synes den er for drøy og nekter å trykke den? Kjemper med nebb og klør!

Og det var det Vincent A. Musetto gjorde en vårkveld i 1983. Tittelen kom ikke en gang med i avisen første dag, men ble oppslag dagen etter. Og «Verdens ti beste titler»-kåringer ble aldri mer det samme.

1.

Jeg kommer selvsagt til å bli ledd av på desken fordi jeg ikke putter «Headless body in topless bar» på topp, og det kan det godt være at jeg fortjener.

Men jeg synes helt oppriktig den svenske, engelskspråklige nettavisen The Local har laget en aldeles fenomenal ingress, og at noen på desken burde ha latt den bli tittel.

For da hadde det vært verdens beste. Med flere meter.

Powered by Labrador CMS