Baard Danielsen, programleder i Nea Radio

Medier24s julekalender, luke 22:

Radio-program­lederen spiller hver dag en «forferdelig, klein, rar, fæl julelåt»

Baard Danielsen, programleder i Nea Radio skjuler seg bak dagens luke.

Publisert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Baard Danielsen, programleder på Nea Radio.

– Hvorfor jobber du i lokalradio?

– Jeg har jobbet i radio stort sett hele mitt aktive arbeidsliv. Har jobbet i Radio 1 Trondheim, var med på å starte opp NRK P3, hvor jeg jobbet i 2 år. Har jobbet seks år i RadioAdressa, en periode i P4-systemet, i lokalsatsingen P5, drevet min egen lokalradio Radio Trondheim i fire år, før jeg havnet i Nea Radio.

– I alle år - utenom P3 - har jeg hatt vært programleder på morgenflate - fra 06.00 til 10.00 - til tross for at jeg IKKE er et A-menneske.

– Jeg trives med å jobbe i en liten redaksjon, hvor det er kort vei fra idé til ferdig produkt. I dette tilfellet: sak på radio. Når jeg starter tidlig hver morgen, er det opp til meg å generere mitt eget innhold - og eget produkt. En lokal-radiostasjon er avhengig av «selvgående folk». Folk med kreativitet og kjappe idéer. Og kjapp språkbruk. Jeg er veldig opptatt av korrekt språk når jeg prater på radio. Grammatisk korrekt.

Medier24s julekalender

Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.

Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.

I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.

Har du lyst til å være med i kalenderen? Ta kontakt på torill@medier24.no

– Hva er den største utfordringen med det?

– For oss i Nea Radio ligger utfordringen i at vi har gått fra lokal radio til regional radio. Vi dekker nå 80 prosent av Midt-Norge, og utfordringen ligger i å klare å gi HELE Trøndelag info/nyheter/underholdning som treffer bredt. Prøve å inkludere så «bredt som mulig» - og ikke forfordele innhold. Men dette kan være vanskelig.

– Beste Lokalradiominne?

– Tilbake i 1997 da jeg hadde Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen (Knutsen & Ludvigsen) på radiobesøk. Fantastiske gjester, men de tok over hele radioprogrammet med surrealistisk humor og galskap. Jeg måtte bare blir med «på reisen», men det ble en fantastisk radio-stund.

– Beste sak i radioen i år?

– Vanskelig å si. Hver dag har gøyale saker. Gode saker. Hver dag er spesiell. Men for min del var det når forfatter Anne B. Ragde kom på besøk, og forklarte hvordan hun lagde engelsk julekake med injeksjons-sprøyte med sherry og markerte den med sprit-tusj!

– Har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?

– Jeg har alltid i adventstiden en programpost - hver dag - på radio som heter «Dagens JuleMøkkaLåt» hvor jeg spiller en forferdelig, klein, rar, fæl julelåt - med litt bakgrunnsinfo. Jeg advarer da lytterne, og gir de muligheten til å skifte kanal - hvilket de aldri gjør!

Powered by Labrador CMS