VGs humorkonge

BAdesKen skjelte ut lokal­avisene:  – Jeg er så jævla lei

(BERGEN): – Det jeg er mest lei av er alle unnskyldningene!

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det sa Ken Andre Ottesen, bedre kjent som BAdesKen på Instagram, da han snakket til Landslaget for lokalaviser (LLA) på deres Liten og digitale-konferanse i Bergen, fredag. 

LLAs aviser er godt representert hos BAdesKen.

Den tidligere vaktsjefen og nyhetsredaktøren i Bergensavisen, nå vaktsjef i VG, fortalte at han ofte er ute i lokalaviser og snakker med journalister. «VI har ikke tid» går igjen, sa han. 

– Tror dere at vi sitter med beina på bordet og at det er ubegrensa med ressurser i VG? Tror du jeg har bedre tid enn det dere har? Faen ta altså, sa Ottesen. 

Selv i hans avis er det ikke ubegrensa ressurser. 

– Jeg har aldri hørt en medieleder i hele mitt liv si at de har passe med folk. At de ikke trenger flere, sa han. 

– Ikke noe flinkere nå enn i BA

En annen unnskyldning Ottesen ofte hører er «vi er ikke så flinke».

– Det er jo ingen i VG eller Dagbladet som begynte å jobbe der. Alle i VG har jobba i ei lokalavis. Jeg er ikke noe flinkere nå enn da jeg jobba i BA. Jeg begynte bare å jobbe en annen plass. Dere er jo flinke. Der små bare skjønne det og tørre å gjøre noe med det, sa han. 

En annen kjepphest for BAdesken er responsen «leserne liker det ikke» på kreative ideer. 

– Det er det dummeste argumentet. Om noen har en undersøkelse som viser at de ikke vil ha humor og underholdning, så skal jeg slutte å si dét, sa han. 

– Man tukter dem man elsker

På spørsmål fra Medier24 om det ikke er litt risikofylt å komme på LLA-konferanse og dele ut kjeft, svarer Ottesen: 

– Man tukter dem man elsker. Og jeg elsker norske lokalaviser. Jeg vil at det skal gå så bra som mulig med dem. Derfor kjefter jeg for å få de til å skjerpe seg mest mulig. 

Han mener at lokalavisene allerede er utrolig gode - men at alle har behov for å skjerpe seg litt. 

– Men ødelegger du ikke næringsgrunnlaget for BAdesKen om de skjerper seg for mye? 

– Nei, jeg tror de skjønner at de må levere på harde nyheter. Og også underholdning. Det kommer de alltid til å gjøre, for de har skjønt at det lønner seg. 

Ottesen liker å kalle seg for Norges største lokalavis. 

– Jeg er en slags Spotify for lokalaviser. Jeg har highlights av det beste fra norske lokalaviser. Men jeg bruker å si at det er viktig at folk holder på lokalavisa. VG dekker ikke kommunestyret i Østre Toten, sier han. 

På spørsmål om hva som ville skjedd med VG uten lokalavisene svarer Ottesen: 

– Tilfanget av saker ville blitt katastrofalt mye dårligere. Det fungerer jo sånn at en liten fisk blir spist av en større fisk, som blir spist av en enda større fisk. Først lager lokalavisene saker, som regionavisene plukker opp, før VG kommer og lager saken. Dessuten er det ingen i VG som starta i Vg. Alle starta i lokalavis. Uten lokalaviser ville det blitt trist, sier han. 

Gode poenger 

Rune Hetland, generalsekretær i LLA.

Rune Hetland, generalsekretær i LLA, mener absolutt at Ottesen har noen gode poenger. 

– Det å være kreativ har ikke noe med tida å gjøre. Det har med å våge å tenke nytt, sier han. 

Hetland understreker imidlertid at det har vært mange gode eksempler på lokalaviser som våger å tenke nytt på konferansen som har gått av stabelen i helga. 

– Dette har ikke noe med størrelsen å gjøre. Men kultur. Om å utfordre verden. Leserne har lyst til å ha frampå redaksjoner som byr på seg selv. Og selv om man kan trå feil, er det et større problem å ikke by på seg selv, sier han. 

Powered by Labrador CMS