Flere reagerer på avis-brenning: – Et knallhardt angrep på den frie presse

– Som forventet, sier Per Sandberg til Dagbladet om reaksjonene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Per Sandberg og Bahareh Letnes stilte i helga opp i en bildeserie hos Natt&Dag. I bildeserien blir et eksemplar av VG tent på, og brukt som rekvisitt.

Det får forelegger og tidligere journalist Vider Kvalshaug til å reagere. Overfor Dagbladet mener han det er mørkt av et tidligere regjeringsmedlem å gjøre noe slikt, etter å ha stått i konflikt med pressen. 

– Dette er et knallhardt angrep på den frie presse. Å brenne aviser gjøres i regimer vi overhodet ikke vil sammenligne oss med. Jeg synes det er forkastelig, sier forlegger, og tidligere journalist, Vidar Kvalshaug til Dagbladet.

Se bildene på Instagram:

Varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam (Ap) reagerer også på bildene av avisa i brann. 

Per Sandberg sier til avisa at reaksjonene er helt forventet fra «noen helt fullstendig «selvhøytidelige» fra pressen.

VG-redaktør Gard Steiro ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. 

Ida Wammer, redaktør i Natt&Dag forteller til Dagbladet at den brennende avisa var et forsøk på ironisering over mediene støffe dekning av Sandberg-saken. 

- At vi ga Bahareh Letnes et brennende VG med instrukser om å holde det hevet er en lett ironisering av hvordan VG, og andre medier, har dekket saken. Samtidig henspiller det på frihetsgudinnen som er selve symbolet på frihet og demokrati. To ting vi verdsetter i redaksjonen, sier Wammer til Dagbladet.

Les hele saken hos Dagbladet. 

Powered by Labrador CMS