Bahareh Letnes raser mot Mina Ghabel Lunde.

Bahareh Letnes raser mot Mina Ghabel Lunde

Per Sandbergs iranske kjæreste mener skribent Mina Ghabel Lunde bidrar til å spre farlige usannheter om henne. Lunde avviser kritikken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I en kronikk i Dagbladet mandag går Bahareh Letnes kraftig ut mot Lunde, som hun mener sprer løgner om henne. Reaksjonen kommer etter at Lunde har uttalt seg på sosiale medier om utsagn fra Letnes om Irans utenriksminister.

– Mina Ghabel Lunde forsøker å framstille meg som en hemmelig agent for den iranske ambassaden i Oslo, samtidig som hun spyr ut konspirasjonsteorier, sier Letnes til Dagbladet. Hun sier mange eksiliranere i Norge tror på Lunde.

– Mitt liv kan være i fare. Jeg er redd for at noen kan komme til å gjøre noe, sier Letnes. Hun forklarer sitt ståsted slik:

– Jeg forsvarer ikke Iran, men rettferdighet. Etter min oppfatning blir Iran behandlet urettferdig, og det må jeg få lov til å mene. Jeg aksepterer andre synspunkter, men opplever at jeg ikke får lov til å ha mine oppfatninger, sier hun.

Lunde stiller seg uforstående til kritikken.

– Jeg har ikke framsatt konspirasjonsteorier om Bahareh Letnes. Det eneste jeg har gjort er å skrive om hennes nære omgang med den iranske ambassaden i Norge og skjønnmalingen av det politiske systemet i Iran, sier hun i en kommentar til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS