Baneheia-dømte Viggo Kristiansen snakker ut i ny TV 2-podkast

– Jeg ville gjerne finne ut av, og dermed forklare, hvorfor sårene aldri gror i denne saken, forteller programleder Christian Marstrander.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

For første gang siden Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for Baneheia-drapene i 2000, skal han gjøre et lengre intervju i en ny podkast. 

Det melder TV 2 i en pressemelding.

Podkasten - som vil bestå av sju episoder - er et samarbeid mellom Lyder Produksjoner og TV 2, og vil ledes av programleder Christian Marstrander.

 

– Mange sider har ikke kommet like godt frem

Christian Marstrander.

Han har jobbet med saken i to år, og vil ifølge pressemeldingen at det norske folk skal forstå hva Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker nå skal ta stilling til. Baneheia-saken har nemlig vært oppe hos kommisjonen og avgjørelsen om mulig gjenopptakelse faller om drøye to uker. 

– Jeg ville gjerne finne ut av, og dermed forklare, hvorfor sårene aldri gror i denne saken. Uavhengig av skyldspørsmålet er det mange sider ved denne saken som ikke har kommet like godt frem. Dette er et forsøk på å nøste opp i historien så lytterne kan skjønne bedre hva kommisjonen nå skal vurdere, sier Marstrander i pressemeldingen.

Han sier videre at han forstår godt at serien vil være belastende for de pårørende.  

– Det er to hovedspørsmål som har dukket opp jevnlig siden jeg begynte å jobbe med dette for to år siden. Hvorfor gror aldri sårene? Og det mest ubehagelige spørsmålet av alle: Kan det være at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt? I så fall, hva vet vi helt sikkert om det som skjedde i Baneheia for 19 år siden, og hva er usikkert, sier Marstrander.

Solbrække: – Presseetisk forsvarlig

Tidligere journalist Svein Tore Bergestuen vil også delta i podkasten, og har tidligere vært tydelig om sin skepsis rundt skyldspørsmålet i saken.

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, begrunner samarbeidet slik.

– Selv om Bergestuen har flagget sitt engasjement og sin skepsis til dommen er dette balansert og grundig gjennomført. Marstrander går inn i dette med en oppriktig nysgjerrighet. Det er presseetisk forsvarlig, og kildekritikken er ivaretatt. Jeg har ingen problemer med å stå som redaktør for denne serien, etter å ha gått nøye gjennom både forarbeidet og produksjonen, sier Solbrække i pressemeldingen.

Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2

Kristiansen har hele tiden hevdet sin uskyld i saken.

Powered by Labrador CMS