Presseoppmøte utenfor Ila etter at Høyesterett avgjorde at Baneheia-dømte Viggo Kristiansen kunne løslates.
Presseoppmøte utenfor Ila etter at Høyesterett avgjorde at Baneheia-dømte Viggo Kristiansen kunne løslates.

Foreslår stormøte om Baneheia-dekningen

Norsk Presseforbund er skeptiske til full evaluering av Baneheia-dekningen, og heller mer mot ett eller flere åpne stormøter.

Publisert Sist oppdatert

Det kan bli stormøte om Baneheia-dekningen, hvis styret i Norsk Presseforbund går inn for forslaget som skal behandles fredag.

I sakspapirene skriver presseforbundet at særlig har kritikere pekt på «lite kritisk journalistikk knyttet til begjæringene om gjenopptakelse, samt pressens arbeid etter boka til Bjørn Olav Jahr fra 2017».

Generalsekretær Elin Floberghagen skriver i dokumentet at en mulig frifinnelse av Viggo Kristiansen vil i første rekke være en justisskandale.

«Like fullt er det også svært viktig at mediene evner å se seg selv i kortene, og at en slik prosess også kan ende opp i kompetanse/læring som kan være viktig for dekning av fremtidige alvorlige saker», står det.

Videre står det at de ser for seg at presseforbundet i samarbeid med flere kan ta initiativ til flere åpne fagseminarer eller stormøter der redaksjonene som har dekket saken kan fortelle og vurdere egen dekning.

«Etter det vi forstår, er flere redaksjoner allerede i gang med egen- evalueringer, som da kan løftes opp til et slikt seminar. Det må åpnes for debatt og kritikk – både fra mediene selv, men også fra kritikere og relevante parter», står det i sakspapirene.

Det anbefales at det settes ned en gruppe som får ansvar for å organisere stormøte om Baneheia-saken, hvis styret slutter seg til saksframlegget.

Powered by Labrador CMS