Fotojournalist løslatt etter 107 dager i fengsel

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fotojournalist  Shahidul Alam fra Bangladesh ble i august fengslet, etter å ha stilt opp i et intervju hos Al-Jazeera, hvor han blant annet kritiserer landets myndigheter. 

Forrige torsdag ble det kjent at Alam skulle løslates mot kausjon. Først tirsdag var han ute av fengsl. Det melder Facebook-siden FreeShahidul.

OsloMet-lektor Jon Petter Evensen uttalte sist torsdag til Medier24: 

– Arrestasjonen av Shahidul, og den systematiske uthalingen av denne saken, viser tydelig hvordan journalister og aktivister i Bangladesh tar en stor personlig risiko når de kritiserer myndighetene eller de konservative religiøse kreftene i landet.

På FreeShahidul-facebooksida skreiv de sist torsdag de at statsadvokaten i Bangladesh har insistert på at Alams uttalelser var gjort for å skade nasjonen og for å oppmuntre til vold, selv om intervjuet med Aljazeera aldri var en del av politisaken.

To av grunnene til at Alam fikk innvilget løslatelse mot kausjon skal være at han er en eldre mann, og at han er en kjent fotograf over hele verden, skriver Facebook-sida.

Shahidul Alam ikke er en hvilken som helst demonstrant, men en internasjonalt anerkjent fotojournalist, at han utfordret myndighetenes narrativ rundt studentdemonstrasjonene i landet og at han koblet sammen myndighetenes brutale reaksjon på demonstrasjonene med det nært forestående valget i landet.

Alam har blant annet sittet i juryen til World Press Photo. I 2015 var han i Norge under DOK-festivalen i Fredrikstad.

Powered by Labrador CMS