Frp-politiker Bård Hoksrud og leder Fredrik Nordahl i Telemark journalistlag.

Debatt

Hei, Bård Hoksrud. Du hevder at journalister driver valgkamp for et rødere Norge. Men du bommer

Du er ikke i nærheten av å ha dekning for dette, skriver Fredrik Nordahl.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • FREDRIK NORDAHL, leder i Norsk Journalistlag i Telemark.  

I følge «Vær varsom- plakaten», burde Porsgrunn Dagblad gitt meg mulighet til å imøtegå kritikken som er rettet mot meg....

Publisert av Bård Hoksrud Tirsdag 30. juli 2019

Hei Bård Hoksrud!

Aller først: Tilsvar og samtidig imøtegåelse er en selvfølge i journalistikken. Enig med deg der. Så er det også slik at i en valgkamp så kan avisdebattene ofte pågå i lengre tid fra dag til dag.

Men du skriver «Journalistenes valgkamp for et rødere Norge er tydeligvis i gang.» Her bommer du. Påstanden er, vel, jeg vil ikke si grov, slik krenkekorpset rundt om ofte skriver, men påstanden er en kortslutning. Du setter likhetstegn mellom dårlig håndverk og politiske motiver, men det har du ingen dekning for.

Ja, du og jeg vet at det finnes grundige og ferske undersøkelser (Norske Mediedager i Bergen, 2019) som viser at journalister flest er venstreorienterte. Men du vet også veldig godt at det ligger i journalistikkens natur å etterstrebe en nøytral dekning uansett hvilket journalistisk felt man dekker.

Du har selvfølgelig rett til å kritisere enkeltmedier som du synes ikke utfører sitt journalistiske håndverk godt nok. Men her trekker du inn alle journalister, og det mener jeg du ikke er i nærheten av å ha dekning for.

Er det slik at du mener at journalister i Norge driver valgkamp i spaltene i avis eller på nettet, på radio eller på TV, så ber jeg deg vise konkrete eksempler på det. Jeg kunne for eksempel sagt ««åh, jeg blir så irritert, nesten alle politikere forsøpler debatten når de generalisere og ikke gir konkrete eksempler på dem de kritiserer». Men jeg går mer konkret til verks: Du, Bård Hoksrud, forsøpler debatten når du generaliserer og hevder på generelt grunnlag at journalister i Norge driver valgkamp for et rødere Norge.

Powered by Labrador CMS