Eirik Langeland Fjeld utenfor lokalene til Strilen som holder til på Knarvik, nord for Bergen.
Eirik Langeland Fjeld er ansvarlig redaktør i Strilen, Bygdanytt og Bare Åsane. Her er han utenfor lokalene til Strilen som holder til på Knarvik, nord for Bergen.

Schibsted legger ned Bare Åsane

Schibsted-satsingen er historie 14 måneder etter at den gikk på luften.

Publisert Sist oppdatert

1. mai er Schibsted-satsingen Bare Åsane historie. Det skriver de selv i en e-post til sine abonnenter, signert ansvarlig redaktør Eirik Langeland Fjeld.

Nyhetsredaktør i Bare Åsane, Siv Berg Lutro, bekrefter også dette overfor Medier24.

«Vi visste at det ville bli utfordrende å lage en ny nyhetstjeneste for og fra vårt elskede Åsane, men vi visste ikke at tidene skulle bli så krevende som de har blitt», står det i e-posten.

Videre står det at de ikke ser hvordan de skal klare å lage et øknomisk bærekraftig produkt i overskuelig fremtid.

Bare Åsane ble lansert i starten av 2022.

Konseptet til avisen var å publisere korte og kjappe nyhetsoppdateringer fra bydelen Åsane, nord i Bergen.

– Denne gjengen må være helt i norgestoppen når det gjelder medieinnovasjon, og det har vært fantastisk gøy å få være med på laget, sier Fjeld i en pressemelding og viser til redaksjonen.

Overfor Medier24 bekrefter redaktøren at det to årsverkene som var engasjert i Bare Åsane blir avviklet.

Styreleder i Bare Åsane AS, Øyulf Hjertenes, sier i en pressemelding at prosjektet har vært en nyttig pilot for Schibsted, og at konsernet tar med seg mye læring fra arbeidet med produktet.

– Men når alt kommer til alt, så har ikke interessen blant leserne vært stor nok til at vi klarer å skape en bærekraftig økonomi for prosjektet. Vi ser heller ikke noen vei for å klare dette i overskuelig fremtid, sier Hjertenes.

Powered by Labrador CMS