Strandbuen-journalist Stine Serigstad på tur i Lysefjorden i Ryfylke.
Strandbuen-journalist Stine Serigstad på tur i Lysefjorden i Ryfylke.

Sommerpraten

Stuntet hennes på sosiale medier satte fyr på kommentarfeltet: – Sjefen var lite imponert

– I dag forstår jeg ikke hvorfor jeg syntes det var en god ide, forteller Strandbuen-journalist Stine Serigstad.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er journalist i avisen Strandbuen, Stine Serigstad

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Hektisk, lærerikt, imponerende. Lokalavisene har virkelig fått vist hvor viktigere de er. Hverdagen ble snudd på hodet for mange, meg selv inkludert, med hjemmekontor og nettmøter, gjerne med barn hjemme samtidig. Jeg har mange ganger vært imponert over både innsatsen og det journalistiske håndverket til mine kollegaer landet rundt.

– Hva er årets flause til nå?

– Erna Solberg og Bent Høies nesten-håndtrykk og regjeringens danseshow er flaut på en god måte.

– Donald Trump på pressekonferanser og hans mediehåndtering er flaut på en helt annen måte. Hele mannen er en vandrende flause.

 – Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Vår egen Elin Moen Karlsen i Strandbuen er en stjerne. Hennes fokus på unge og kvinnelige kilder i media fortjener mye skryt. 

– Veronica Simoné Fjeld i TV Vest gjør en helt formidabel jobb i sosiale medier for å kjempe imot kroppspress blant unge, fjerne stigma fra psykisk sykdom og snakke opp kropp i alle fasonger. Jeg tror hun har hjulpet mange.

– Og Fredrik Solvang. Bare fordi… Fredrik Solvang.  

 – Hva gjør du i sommer?

– Jeg har hatt to uker ferie som kan oppsummeres med familiebesøk, hyttetur, laksefiske og bading. Jeg og samboeren min bygger om kassebilen vår til en campervan som vi skal på tur med i september. Da er Loen målet og alt vi rekker å se på veien til og fra.  

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg leser lokale og regionale nyheter og siste nytt fra VG hver morgen, omtrent i det jeg åpner øynene. Det gjør jeg på ferie også. På ferie får jeg mer tid til podkast.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar?

– Da jeg jobbet med sosiale medier og kommunikasjon for en fornøyelsespark, postet jeg et innlegg der jeg ba gjestene avgjøre om et område i parken skulle bli røykfritt eller ikke. Dette var ikke helt i tråd med profilen denne familieparken skulle ha i sosiale medier og det førte til en enorm diskusjon i kommentarfeltet og sjefen var lite imponert. I dag forstår jeg ikke hvorfor jeg syntes det var en god ide.

 – Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Mine råd gjelder spesielt for sommervikarer i lokalavisene. Pløy gjennom postlistene til kommunen – på sommeren har folk ofte mer tid til å klage over noe som irriterer dem og det blir det gode saker av. Finn alt av lokale Facebook-grupper og –sider, meld deg inn og følg med – omtrent alt av butikker, klubber, historielag, bedrifter, idrettslag og bygder har egne Facebook-sider nå. Prøv å huske at alt du er nysgjerrig på, som du ser i nærmiljøet – er garantert andre også nysgjerrige på. Ingen nyheter er for små. 

Powered by Labrador CMS