Dagsavisens lokaler.
Dagsavisens lokaler.

Dagsavisen gjør flere endringer: Kutter i antall redaktørstillinger

Dagsavisen fortsetter omorganiseringen av avisen etter varsel om nedbemanning.

Publisert Sist oppdatert

På tampen av fjoråret varslet Dagsavisen at det ville bli nedbemanning. Bakgrunnen er at de får 6,3 millioner kroner mindre i pressestøttesammenlignet med året før.

Sjefredaktør i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, har tidligere opplyst at de må redusere kostnadene for ti årsverk.

Han skriver til sine ansatte på intranettet at de nå har gjennomført flere endringer, og blant annet kuttet i antall redaktørstillinger.

«Men likevel er vårt redaksjonelle ambisjonsnivå fortsatt høyt, og jeg tror vi nå har satt sammen et skikkelig bra team for å skape ytterligere digital vekst etter hvert som det blir mindre papir og enda større digitalt fokus i alle ledd», skriver Hoff Lysholm til sine ansatte.

Den faste stillingen som kommentator etter Hege Ulstein vil bli utlyst internt, opplyser han videre. Han legger til at det må avklares med styret og redaksjonsklubben om stillingen også skal utlyses eksternt.

Blant de andre endringene er at Emma Huisman Moskvil går fra å være redaktør i Drammen til å bli distriktsredaktør med ansvar for Dagsavisens journalister utenfor hovedstaden.

Ines Margot Zander går fra å være journalist i nyhetsavdelingen til å bli reportasjesjef for fellesavdelingen for nyhet, Oslo og uriks.

Dagsavisen henter også inn Synnøve Vereide Trampe i et vikariat som kommentator. Hun har tidligere jobbet som kommentator og debattjournalist i Adresseavisen, og i NRK som reporter for Debatten og reporter og vaktsjef for Dagsnytt 18.

Hermund Lybeck Kjernli går inn som debattansvarlig journalist med base i Fredrikstad.

Medier24 har også tidligere skrevet om at Bente Rognan Gravklev forlater avisen og blir nyhetsredaktør i Kommunal Rapport.

Dagsavisens digtalsjef, Kathleen Buer, tar over rollen som nyhetsredaktør.

Powered by Labrador CMS