Se Medieleder direkte nå

Se og følg alle debattene og sesjonene fra Bergen.

Medieleder 2023 arrangeres på Hotel Norge i Bergen onsdag.

Se og følg konferansen i videovinduet øverst i saken.

Her er hele programmet:

09.37 Åpningstale: Protect news media as a public good - why we need the news to be human

Utviklingen går feil vei i mange land som tidligere har hatt frie og uavhengige medier. Hvordan møter vi disse utfordringene? Khadija Patel er nyvalgt styreleder i pressefrihetsorganisasjonen International Press Institute. Hun er programsjef i the International Fund for Public Interest Media og tidligere sjefredaktør i sørafrikanske Mail & Guardian. Patel har bakgrunn fra blant annet BBC World Service, Sky News og Al Jazeera.

10.00 Å rapportere fra autoritære regimer

Hvordan er hverdagen for norske journalister i områder med streng kontroll av media? Og hva må man tenke på som leder hjemme? NRKs korrespondent i Midtøsten, Yama Wolasmal, har lang erfaring med å rapportere fra land hvor pressefriheten er lav. Han er med oss på link fra Beirut. TV 2s utenrikssjef Aslaug Henriksen har ansvaret for journalister ute i felt, og er med oss på scenen i Bergen.

10.25 Kunstig intelligens og lokalnyheter

Hvordan kan lokal journalistikk styrkes ved bruk av kunstig intelligens? Aimee Rinehart leder Associated Press sitt «Local News AI»-prosjekt. I Bergen vil hun dele inspirerende eksempler på hvordan KI kan gjøre journalistikken bedre, samtidig som teknologien har farer ved seg som vi må være oppmerksomme på. Rinehart har bakgrunn fra New York Times og Wall Street Journal Europe. Hun har også jobbet med å trene journalister i verifisering og faktasjekk.

10.45 Pause

11.00 "Usynlige" medieledere

Hvilken rolle bør redaktørene ta i møte med kritikk mot eget hus og samfunnsdebatten generelt? I panelet: Alexandra Beverfjord (Dagbladet), Vibeke Fürst Haugen (NRK), Veslemøy Østrem (Altinget) og Ove Mellingen (Telemarksavisa).

11.30 Prinsesse Märtha Louise - Mitt liv med pressenHanne Skartveit (VG) møter prinsesse Märtha Louise til en samtale om livet i og med pressen.

12.00 LUNSJ

13.30 Kunstig intelligens - slik møter vi den neste tek-revolusjonen

  • Hva skal vi passe på og hva skal vi omfavne? På få måneder har kunstig intelligens blitt allemannseie. Hvordan vil roboter påvirke journalistikken og mediebedriftene? Geir Terje Ruud har på oppdrag fra MBL dykket ned i temaet
  • Kunstig intelligens: Dyrest å sitte stille. Nytt, spennende og vanskelig å få tak på? Det dummeste er å vente og se, mener Schibsteds data- og teknologidirektør Sven Størmer Thaulow.

13.50 Slik gjør vi det

  • Oslo-piloten – verktøyet som bedrer samarbeidet mellom presse og politi. Fra Twitter og telefonmas til et verktøy som fungerer? Oslo-piloten rulles snart ut i hele landet, og vil endre informasjonsflyten mellom politiet og mediene. Hva kan vi forvente oss? Ved Jørgen Dahl Kristensen (Budstikka) og Tor Kristian Flage (NTB)
  • Medieleder i overvåkningens tid. Myndighetene har fått utvidede muligheter til å følge med på innbyggerne – også journalister. Hvilken betydning har det for kildevern og journalisters hverdag? Leder i Pressens Offentlighetsutvalg, Tron Strand (BT), gir deg oversikten.
  • Graving i strandsonen. Gjennom over 100 artikler har Østlands-Posten og Sandefjords Blad sammen avslørt feil saksbehandling, ulovlige bygg, miljøinngrep og giftdeponier i strandsonen. Med redaktørene Eirik Haugen (ØP) og Steinar Ulrichsen (SB).

14.20 Pause

14.45 Norsk Redaktørforenings landsmøte. Landsmøtet foregår i samme sal.

16.00 Debatt: Mediemangfold, moms og finansiering av journalistikken. Vi avslutter dagen med mediepolitisk debatt. Deltakere: Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap), Grunde K. Almeland (V), Tage Pettersen (H), Kathy Lie (SV) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp). Debattleder er Derek Bjølgerud, TV 2.

16.45 SLUTT

Powered by Labrador CMS