Eivind Hjertholm Fiskerud.

BT ansetter to: Eivind H. Fiskerud blir redaktør og Gerhard Flaaten blir ny journalist

Bergens Tidende styrker seg på leserforståelse og næringsliv.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Eivind Hjertholm Fiskerud er ansatt som redaktør for leserutvikling i Bergens Tidende. Han tiltrer i stillingen umiddelbart, opplyser sjefredaktør Øyulf Hjertenes. 

– Oppgaven til den nye redaktøren blir å sette oss alle i bedre stand til å forstå leserne og hvordan de bruker produktene våre, og å gå i front i arbeidet med å fornye journalistikken og øke lesingen og lojaliteten blant våre abonnenter. Jeg har store forventninger til hva vi skal få til på dette området inn i 2019 og 2020, sier Hjertenes. 

Tverrfaglig team

Hjertholm Fiskerud kommer nå fra stillingen som leder for data og analyse for abonnementsavisene i Schibsted. Der har han blant annet jobbet med lage modeller som forutsier kjøp av abonnement, og modeller som forutsier når abonnenter vil falle fra.

– Eivind ledet også arbeidet med det som heter Touchpoints, som er vår 1:1-kommunikasjon med leseren rett i nyhetsfeeden på bt.no, i tett samarbeid med produkt og brukermarked i BT. Touchpoints har bidratt til å rekruttere mange abonnenter både i BT og de andre husene, og til å gi abonnentene våre personalisert informasjon rett i feeden, sier Hjertenes. 

I en SMS til Medier24 skriver Hjerteholm Fiskerud: 

«BT er et sterkt lag. Jeg gleder meg veldig til å jobbe i kjernen av samfunnsoppdraget, med hvordan vi utvikler journalistikken og når ut til leserene våre. Ved å styrke kompetansen innen data og analyse og gjennom tett samarbeid på huset håper jeg vi kan lage et enda mer relevant BT.»

Den nye redaktørens første oppgave i Bergens Tidende blir å sette sammen et tverrfaglig team som vil inkludere både produkt og teknologi, redaksjon og brukermarked. Til dette teamet vil Bergens Tidende også rekruttere en dataekspert.

– Jeg er veldig glad for at vi nå har fått en person av Eivinds kaliber med på laget. Han er ikke bare er en ytterst kompetent type. Han er også knakende fin fyr, sier Hjertenes. 

Satser på næringsliv

Gerhard Flaaten er ansatt som ny økonomijournalist i Bergens Tidende. Han kommer fra stillingen som journalist i Sysla. Han har første arbeidsdag den 1. mars i 2019. 

Gehard Flaaten.

– Gerhard Flaaten er en faglig sterk journalist som har vært med på å fornye journalistikken i Sysla og Bergens Tidende de siste årene. Med denne ansettelsen styrker Bergens Tidende satsingen på næringsliv, noe som blir viktig for oss inn i 2019 og 2020, sier sjefredaktør Hjertenes. 

Powered by Labrador CMS